Ağızlarında bantlarla İstiklal Marşı okudular

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Silifke Şube Başkanlığı tarafından Mersin’in Silifke ilçesinde sessiz yürüyüş düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ağızlarında bantlarla İstiklal Marşı okudular

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Silifke Şube Başkanlığı tarafından Mersin’in Silifke ilçesinde sessiz yürüyüş düzenlendi. Kent merkezinde Stadyum-Atatürk Anıtı'na kadar sessiz yürüyüş yapan astsubaylar, TSK'da kendilerine yönelik ikinci sınıf uygulamasını düzeltmeyen yetkililere tepki gösterdi.

Yaklaşık bir kilometre süren sessiz yürüyüşte emekli astsubay ve eşleri ellerindeki dövizler ve ağızlarında siyah şeritli bantlarla tepkilerini dile getirdi. Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasından önce saygı duruşunda bulunulup, ağızlarına bağladıkları bantları çıkarmadan İstiklal Marşı okudular. Sessiz eylem anıtta yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Silifke Şube Başkanı İzzet Özsoy, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: “98 bin mevcuduyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin dörtte üçünü oluşturan astsubaylar ve 120 bin emekli astsubay ile eşleri ve çocuklarının katılımıyla beraber 1 milyon kişilik aileyi oluşturan bizler, bugüne kadar Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği vasıtasıyla sesimizi duyurmaya çalıştık. Ötelenen ayrıştırılan ve TSK içerisinde senelerce ayrımcılığa tabi tutulan ve emekli olduktan sonra açlık sınırı ya da yoksulluk sınırının altında yaşamaya terk edilen astsubaylar haksızlığı hukuksuzluğa ve kast sisteminin baskısına artık yeter deme noktasına gelmiştir. Baskı, mobbing, ayrıştırma ve öteleme yaklaşımları sonucunda 15 Kasım -3 Aralık 2013 tarihleri arasında 18 günde toplam 7 astsubay intihar etmiştir. Son üç aylık süre içerisinde intihar eden astsubay sayısı 10’dur. Sistem SOS vermeye başlamış, astsubaylar cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Zorlu meslek koşulları sonucu emekli olan astsubay meslektaşlarımız çok güç yaşam koşullarının içerisine salıverilmiştir. Sistem içerisinde kendisini ifade etmek için bir yapılanma bulunmayan meslektaşlarımız yalnızlığa terk edilmiştir. 1975 yılından bu yana 40 yıllık süre içerisinde hiçbir özlük hakkı düzenlenmemiş, ekonomik ve hukuki alanlarda sürekli geriye gidilmesine neden olmuştur. Yaşadığımız son birkaç yıllık süreçte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği misyonu gereği devreye girmiştir ve meslektaşlarının uğradığı haksızlık adaletsizlik ve hukuksuzlukla ilgili mücadele başlatmıştır. Özellikle son dönemlerde toplumumuz kendinden bir parça olan ve TSK’nın omurgasını oluşturan astsubaylara karsı çok ciddi bir sempati geliştirmiş ve çok büyük toplumsal destek sağlamıştır. Astsubaylar arasında geliştirilen bu bilinç ve örgütsel kültür kask sistemini ve idareyi huzursuzlaştırmış ve derneğimize karsı çok ciddi girdi başlamıştır. Bilinen bu noktada TEMAD haklı taleplerimize olan duyarsızlıklara karsı örgütlerimiz ve tabanımızdan gelen destekle birlikte eylem kararı almıştır. Bu bağlamda 5 Mart 2014 tarihinde Ankara’da ölüm orucuna başlanmıştır. Sonu ve sonucu ne olursa olsun eylemimiz ve kararlılığımız devam edecektir.
2200 yıllık geçmişi olan dünyanın en eski ve köklü ordularından biri olan TSK’yı ve personelini bu duruma düşüren basiretsiz yönetimler tarihe ve gelecek nesillere ve kamu vicdanına bunun hesabını veremeyecektir. Kendi ordusunun mensuplarını savaş meydanlarında değil, sokakta ölüme terk edenler bu sürecin müsebbipleridir ve bu vebalin sorumlusu olacaklardır. Türk milletinin namus, şeref haysiyet ve özgürlüğüne gelecek her türle helale karşı göğsünü kurşunlara siper etmiş kahraman astsubaylar bugün de haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı haksızlıklarla yaşamaktansa onurumuzla ölürüz diyerek büyük bir asaletli duruş sergilenmektedir. Güçlülerin adaletli, adaletin güçlü olduğu bir sistem hayata geçirilinceye kadar savaşımız ve mücadelemiz devam edecektir. Bir kutlu yürüyüş başlamıştır. Gazamız mübarek olsun.” CİHAN

Yorumlar