Ağırnas için ipek halı dokumacılığı projesi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye başkan adayı Memduh Büyükkılıç, 29 Mart 2014 tarihinden itibaren ilçe sınırları sorumluluk ve hizmet alanı kapsamında yer alacak olan Ağırnas Bölgesi için araştırmalar yaptıklarını ve bunları değerl.

Google Haberlere Abone ol
Ağırnas için ipek halı dokumacılığı projesi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye başkan adayı Memduh Büyükkılıç, 29 Mart 2014 tarihinden itibaren ilçe sınırları sorumluluk ve hizmet alanı kapsamında yer alacak olan Ağırnas Bölgesi için araştırmalar yaptıklarını ve bunları değerlendirdiklerini söyledi.

Ağırnas Bölgesinin her karışının tarih fışkırdığını, özellikle Mimar Sinan’ın evinin burada yer almasının Ağırnas’a ayrı bir kimlik ve misyon kazandırdığını belirten Büyükkılıç, Ağırnas'ın, sadece eski Anadolu taş evleri ile değil aynı zamanda ipek halı dokumacılığının da merkezi olduğunu kaydetti.

Ağırnas İpek Halıcılığı hakkında araştırma ve bilgi toplama çalışması yaptıklarını ve bunların birer örnekleri tespit ettiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili şunları söyledi: “Ağırnas ipek halıcılığı hem yaygınlaştırılacak hem dokumacılığı özendirilecek hem de dünya pazarına sunulacak. Bunun için çalışmalara başlanmıştır. Osmanlı döneminin ipek halı dokuma merkezleri arasında yer alan Ağırnas ipek halıları Osmanlı saraylarını hem süslemiş hem de işçiliği ve desenleri ile zenginleştirmiştir. Bu kültür mirasını koruyarak gelecek kuşaklara aktaracağız. Bölgenin tarihi yapıları, kültürü, sosyal yaşamına ilişkin kıyafet çeşitleri, yemek türleri sahipsiz değildir.”
CİHAN

Yorumlar