AGİD üyesi işadamları Nijerya’dan döndü

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üyesi bir grup işadamı, rekabetin ve riskin yüksek olduğu iç piyasadan ziyade yeni pazar fikirleri edinmek, başka fikirlerden istifade edebilmek, hızlı büyüme fırsatlarını araştırmak için...

Google Haberlere Abone ol
AGİD üyesi işadamları Nijerya’dan döndü

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üyesi bir grup işadamı, rekabetin ve riskin yüksek olduğu iç piyasadan ziyade yeni pazar fikirleri edinmek, başka fikirlerden istifade edebilmek, hızlı büyüme fırsatlarını araştırmak için gittiği Nijerya’dan döndü.

Nijerya gezisini çok önemsediklerini söyleyen AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Alpat, “Nijerya gerek nüfus gerekse ekonomik potansiyel bakımından ticari fırsatlara çok açık olan bir ülke. Bu güne kadar masa başı pazar araştırmalarını çok yapmakla birlikte çeşitli iş gezileri yaptık. Ama bu defa bizzat yerinde görmek ve yerinde ihracat-pazar araştırmalarını yapmak istedik.” dedi.

‘TÜRK OKULLARI ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR’

Uluslararası ticarette başarılı olmak ve yeni pazarlara açılmak istediklerini belirten Alpat, “Böylece satış ve kârlarımızı artırmayı hedefliyoruz. İç pazara bağlılığı azaltmak niyetindeyiz. Hedef ülkenin sosyal, ekonomik, politik ve demografik özelliklerini yerinde gördük. Bu da bize arazide çalışmanın avantajlarını sağladı. Nijerya’da özellikle inşaat, tekstil, mobilya ve gıda alanlarında iş yapmak mümkün. Aynı zamanda orada halk ile de buluşmak, birlikte iftar yapmak fırsatımız oldu. Bir takım işadamları ile bir araya geldik. Türk okullarını ziyaret ettik. Bu okulların ülkemiz ve milletimiz için ne kadar faydalı işler yaptıklarını, milletimizi orada en iyi şekilde temsil ettiklerini, Türk Bayrağı’mızı orada dalgalandırdıklarını gururla gördük.” dedi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Başkanı Ahmet Coşkun da bu geziye katılanlar arasında yer aldı. Federasyon bünyesinde bulunan AGİD üyeleri ile birlikte Nijerya iş gezisine katıldığını ifade eden Coşkun, “Bu gezi her bakımdan verimli geçti. İş adamlarımız bireysel temaslarda da bulunarak çeşitli ticari bağlantılar gerçekleştirdi.” diye konuştu.

Nijerya’da faaliyet gösteren Türk işadamı Mehmet F. Aygün de, “Türk işadamları için burada ciddi pazar imkanı ve fırsatları var. Mutlaka Türkleri buraya bekliyoruz. Burada son derece başarılı işler yapacaklardır.” dedi. Nijeryalı İşadamı Boladi Disu ise AGİD heyetini evinde ağırladı. Disu, işadamları ile tanışmaktan memnuniyetini ifade ederek Türkiye’ye geleceğini ve Türkiye’yi tanımak istediğini dile getirdi. Türk işadamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Disu, “Türk işadamlarını Nijerya’da görmekten büyük keyif aldım.” diye duygularını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar