AGİAD’ın Seyhan Gölü Marina Projesi yarışması sonuçlandı

Adana Genç İşadamları Derneği’nin (AGİAD) Seyhan Baraj Gölü’ne yönelik organize ettiği Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda dereceye giren eserler kamuoyuna açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
AGİAD’ın Seyhan Gölü Marina Projesi yarışması sonuçlandı

Adana Genç İşadamları Derneği’nin (AGİAD) Seyhan Baraj Gölü’ne yönelik organize ettiği Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda dereceye giren eserler kamuoyuna açıklandı.

Sheraton Adana Otel’de gerçekleştirilen ödül ve lansman gecesinde, So Mimarlık tarafından hazırlanan projenin birinci olduğu duyuruldu. Organizasyonda tanıtılan, Türkiye’nin ünlü mimarlık firmalarının hazırladığı ve dereceye giren çalışmalar büyük ilgi gördü. AGİAD Başkanı Tamer Gülcan gecenin açılışında yaptığı konuşmada, 2 yıl önce fikir aşamasındaki hayali projelendirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Adana’nın her alanda lider olacağına inandıklarını belirten Başkan Gülcan, “Adana’nın en önemli değerlerinden biri su kaynağı. Kent merkezini ikiye bölen Seyhan Nehri için önce fikir cimnastiğini yaptık. Sonra ortak aklımızı Seyhan Gölü üzerinde yoğunlaştırdık.” dedi. Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde projeler ortaya koyan başarılı mimarlık firmalarıyla çalıştıklarını ve Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nı düzenlediklerini kaydeden Gülcan, “Çalışmalarımızın Adana’nın cazibe merkezi olma iddiasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Turizme farklı bir pencere açacak bu projemizin uygulanması Adana’yı sadece bölgenin çekim merkezi yapmayacak, sadece ekonomisine önemli katkı sağlamayacak. Toplumsal kaynaşmaya, sosyal gelişmişliğimize de çağdaş bir pencere kazandıracak.” diye konuştu.

BAŞKA PROJELER DE GELECEK
AGİAD’ın geçmişte olduğu gibi söylemden öte icracı, projeci tutumunu sürdürmeye devam edeceğini belirten Gülcan, “Bugün bölgenin turizm açısından cazibe merkezi olmasını sağlayacak projelerimizi yarın tarımda, sanayide, enerjide geliştireceğimiz projelerle zenginleştireceğiz. Bu çabamızda kentini ve bölgesini seven herkesin bizlerle birlikte olacağına yürekten inanıyoruz. Düşüncemizi projelendirdiğimiz gibi yerel ve merkezi kurumlarımızla birlikte çalışarak projemizin hayata geçmesini sağlayacağız. Çünkü biz, yatırım yapmaktan mutlu olduğumuz bu kenti çok seviyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da başarılı işlerin ‘rahatlıktan rahatsızlık duyanlar’ tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Onatça, “Bugün AGİAD, turizmde bölgeye yeni bir vizyon kazandıracak projeyi gündemimize getiriyor. Üstelik bu çaba sözde değil. Üzerinde çalışılmış, projelendirilmiş. Yetkililere adeta ‘İşte ortak akılla düşündük, projelendirdik’ deniyor. İşin en zor kısmı hayal etmek ve onu projelendirmektir. Gerisini yapmak çok kolaydır.” dedi.

ÇEVRECİ PROJELER
Projeleri değerlendiren jürinin başkanı Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cana Bilsel de AGİAD’a mimarlık mesleğine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Bilsel, dereceye giren projelerin çevreci yönüne dikkat çekerek, eserin Adana’ya kazındırılması durumunda bölgenin çekim merkezi olabileceğini söyledi. Daha sonra proje yarışmasında birinci olan eserin lansmanı yapıldı. So Mimarlık tarafından hazırlanan proje konusunda bilgi veren Mimar Sevince Bayrak, “Seyhan Gölü’nün yaban hayatı koruma kapsamında değerlendirildiğini belirterek, çalışmayı bu pencereden bakarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

TRAMVAY HATTI BİLE VAR
Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nın birincisi olan eserde kano, kürek, yelken gibi su sporları için alanlar, işyerleri, plaj, bisiklet ve yürüyüş parkurları, tramvay hatları, restoranlar, balık tutma mekanları gibi tesisler yer alıyor. Marina projesinde gölün mevsimsel su seviyesine göre adapte olacak bitki örtüsü kullanılıyor.
CİHAN

Yorumlar