AGİAD, üyelerini dünya otomotiv temsilcileriyle buluşturdu

TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü 2014 Otomotiv Sektör Buluşması Konya'da yapıldı. Aksaray Girişimci İşadamları Derneği AGİAD fuarda üyeleriyle birlikte dünya ve Türkiye otomotiv sektörü temsilcileri ile buluştu.Yurtdışından 27 ülkeden...

Google Haberlere Abone ol
AGİAD, üyelerini dünya otomotiv temsilcileriyle buluşturdu

TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü 2014 Otomotiv Sektör Buluşması Konya'da yapıldı. Aksaray Girişimci İşadamları Derneği AGİAD fuarda üyeleriyle birlikte dünya ve Türkiye otomotiv sektörü temsilcileri ile buluştu.

Yurtdışından 27 ülkeden 170 katılımcı, yurt içinden 300'e yakın sektör temsilcisinin bir araya geldiği Konya Otomotiv Fuarına Konya ve Aksaray damgasını vurdu. Özellikle sektörünün lideri konumundaki Konya ve Aksaray firmaları yabancı ithalatçılar tarafından ilgi gördü.

Açılış konuşmasını TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Çoşkun’un yaptığı programın başında SOMA'da vefat eden şehitler için bütün katılımcılar Fatiha okudu, yabancı konuklar da kendilerince dua ve tesellide bulundu. Yapılan konuşmaların ardından misafir büyükelçiler stantları gezdi. Stantların gezilmesi sırasında Konya firmaları AYD , Koneks ve Hidromas ile Aksaray firması Motaysan‘ın katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Aksaray'da 2013 ve 2014'ün ilk 6 aylık bölümünü fuarlarla ve iş seyahatleriyle geçiren Motaysan firması yetkilileri tanıtım ve Ar-Ge'nin semerelerini aldıklarını, tüm bu çalışmaların bereketinin Aksaray‘a da yansıyacağını düşündüklerini ifade ettiler. Firma yetkilileri Nisan ayında İstanbul'da yapılan Uluslararası Automechanica fuarıyla kıyasladıklarında, Konya'da ilk defa böyle bir fuar yapılmasına rağmen çok profesyonel ve hedefe yönelik olduğu için fazlasıyla memnun olduklarını sözlerine eklediler. CİHAN

Yorumlar