AGD Başkanı Abdioğulları, Ege Gazeteciler Federasyonu başkanı oldu

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Ege Gazeteciler Federasyonu'nun yapılan ilk genel kurulunda başkanlığa seçildi.

Google Haberlere Abone ol
AGD Başkanı Abdioğulları, Ege Gazeteciler Federasyonu başkanı oldu

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Ege Gazeteciler Federasyonu'nun yapılan ilk genel kurulunda başkanlığa seçildi.

Türkiye’deki basın kuruluşlarının en geniş çaplı çatı kuruluşu olması planlanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun kuruluş çalışmaları son aşamaya geldi. Konfederasyon’daki 7 federasyondan birisi olan Ege Gazeteciler Federasyonu, ilk genel kurulunu Afyonkarahisar’da yaptı. Federasyon, gazetecilerin hak ve hukukunu gözetecek olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na üye olarak bölgedeki gazetecilik faaliyetlerindeki çıtayı yükseltecek.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Konya Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Sefa Özdemir, Ege Gazeteciler Federasyonu'nun merkezinin Afyonkarahisar olduğunu belirtti. Özdemir, “2 yıldır bu yolda çalışıyoruz. 7 bölge ve Ankara’da ihtisas federasyonu kurma çalışması başlattık. Ege çalışmasını da Afyon merkezli yaptık. Uşak, Aydın, Manisa, Denizli ve İzmir ilimizi de ziyaret ettik. Kuruluşumuzu da tamamladık. 8 federasyonumuzla birlikte Ankara’da nisan ayında kongre yapacağız. Bu yolda Ege Federasyonu'na da başarılar dilerim.” dedi.

“ÇÖZÜM VE YAPTIRIM İÇİN BİRLİK ŞART”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da gazetecilerin sorunlarını bildiklerini, bu sorunlarla ilgili çözüm yolları arayacaklarını söyledi. Kolaylı, “Mesleğimizin tüm sorunlarını çok iyi öğrendik. Federasyon kurmaya karar verdik. Hangi federasyon bölgesinde sıkıntı varsa, o bölgenin federasyon sorunların çözümünde rol oynuyor. Bir çatı örgütü olan konfederasyon ise mesleki sorunların çözümü için birtakım öneriler getirecek. Hiçbir siyasi görüş ayrılığı olmadan, Anayasa ve Basın Kanunu'ndaki değişikliklerden, çalışan ve çalıştıran arasındaki hukuka kadar pek çok unsuru masaya yatıracağız.” diye konuştu.

Genel kurulda yapılan oylamadan sonra Ege Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu belirlendi. Yapılan seçimlerde oluşan listeler şöyle: Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları. Yönetim kurulu asıl üyeleri: İhsan Tunçoğlu (Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Gökhan Aytaç (Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Ümit Varol (Denizli Cemiyet Başkanı), Mehmet Aydın (Aydın Gazeteciler Derneği Başkanı), Salih Kılınç (Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı), Sezer Küçükkurt (Afyonkarahisar). CİHAN

Yorumlar