Ağar: Yapılması gereken yol haritasını birlikte çizeceğiz

Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Soma’da yaşanan olaylarla ilgili ve Yatağan madeninde yapılan özelleştirme ile ilgili başkanlar kurulunu çağırdıklarını söyledi. Ağar, “Yarın, birlikte...

Google Haberlere Abone ol
Ağar: Yapılması gereken yol haritasını birlikte çizeceğiz

Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Soma’da yaşanan olaylarla ilgili ve Yatağan madeninde yapılan özelleştirme ile ilgili başkanlar kurulunu çağırdıklarını söyledi. Ağar, “Yarın, birlikte yapılması gereken yol haritasını çizeceğiz.” dedi.

Ramazan Ağar, Türk-İş binası önünde Soma’da yaşanan olaylarla ilgili ve Yatağan madeninde yapılan özelleştirme ile ilgili basın açıklaması yaptı. Türk-İş, Maden-İş Sendikası yöneticileriyle birlikte sabahtan beri yaptıkları toplantıda bir karara vardıklarını belirten Ağar, “Türk-İş başkanı ILO’ya gitti şu anda yolda, akşam burada olacak, biz yarın Türk-İş Başkanlar Kurulu'nu saat 14.00'te toplantımız, gerek Soma’da yaşanan olaylarla ilgili gerek Yatağan’daki arkadaşlarımızın özelleştirmesiyle ilgili başkanlar kurulunu çağırarak, yarın burada birlikte yapılması gereken yol haritasını çizeceğiz, size bilgi vereceğiz. Zamanınız yok, zamanımız kısa o yüzden olağanüstü toplantıya çağırdık, yarın toplantıdan sonra da sizi bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ BİNASI ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞ

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen maden işçileri, toplantı esnasında Türk-İş binası önünde bekledi. Maden işçileri, özelleştirmeye karşı olduklarını dile getirerek, 'Hükümet istifa', Vatanı satanı biz de satarız' diye slogan attı. Türk-İş binasına pankart asıp, 'Soma'yı unutturmayacağız', 'Özelleştirmeye hayır', 'Madenlerde kamulaştırma istiyoruz' dövizlerini açtı.

CİHAN

Yorumlar