Ağaoğlu'ndan Savcı Öz'e Cevap

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başındaki isim olan Başsavcıvekili Zekeriya Öz hakkında Ağaoğlu’nun sağladığı imkanlarla Dubai’de tatil yaptığı ileri sürüldü. Öz iddiayı yalanladı, Ağaoğlu ise doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
Ağaoğlu'ndan Savcı Öz'e Cevap

Savcı Zekeriya Öz, beraberindeki 8 kişiyle Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yaptı. İddiaya göre çölde safariyede çıkan grubun, 77 bin liralık faturasını ise bir inşaat şirketi ödedi.
Savcı Zekeriya Öz, beraberindeki 8 kişiyle Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yaptı. Çölde safariyede çıkan grubun, 77 bin liralık faturasını ise bir inşaat şirketi ödedi. Öz'ün, bir inşaat şirketinin parasıyla, Dubai'de krallara layık tatil yaptığı ortaya çıktı. Yanındaki 8 kişiyle birlikte Dubai'ye giden Savcı Zekeriya Öz'ün bir haftalık tatili, 77 bin 500 liraya mal olurken faturayı ise bir inşaat şirketi ödedi.

Öz'ün 17 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Express adlı acente organize etti. Öz ile beraberindekileri Dubai Havaalanı'nda, seyahat acentesinin VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı. Savcı Öz ve beraberindekiler, buradan lüks bir araçla, deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray Otel'e giderek yerleşti.

Dubai Jumeirah Zabeel Saray Otel'in kayıt defterindeki "Mr. Zekeriya Oz & Family" (Bay Zekeriya Öz ve ailesi) ibaresi dikkat çekti. Savcı Zekeriya Öz ve misafirleri, üç akşam, yemeklerini odalarında yediler. Oda servisinin getirdiği yemeklerden her bir öğünü için otele 2 bin 604 dolar ödendi. Zekeriya Öz ve misafirleri çift yataklı 5 ayrı odada kaldı. 

FATURA İNŞAAT ŞİRKETİNE

Savcı Öz, 5 günlük tatilinin bitirdikten sonra, 22 Ekim Salı günü İstanbul'a döndü. Dubaili seyahat acentesi Fly Express'in, Zekeriya Öz'ün 6 günlük oda ücreti ve VIP karşılama bedeli olan 16 bin 377 doları, 7 Ekim günü İstanbul Ataşehir merkezli bir inşaat şirketine fatura ettiği görüldü. Savcı Öz Dubai tatiline gitmeden önce otel ücretinin, Dubaili acentenin Garanti Bankası'ndaki hesabına peşin olarak yatırıldığı, seyahat sırasında yapılan masrafların sonradan fatura edildiği, bir bölümünün de kredi kartıyla ödendiği anlaşıldı.

İnşaat şirketinin, savcı Öz ve yanında bulunan misafirinin bir haftalık Dubai seyahati için Fly Express acentesine ve otele toplam, 31 bin 588 dolar (yaklaşık 68 bin 500 TL) ödediği görüldü. Dokuz kişilik Dubai uçak biletinin 9 bin TL olduğu düşünülürse, savcı Öz'ün tatilinin, inşaat şirketine 77 bin 500 TL gibi bir paraya mal olduğu sanılıyor.

ZEKERİYA ÖZ İDDİALARI REDDETTİ

Başbakan Erdoğan önceki gün gazeteciler, STK temsilcileri ve akademisyenlerle Dolmabahçe'deki konutunda yaptığı toplantıda, Savcı Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu. 

Savcı Zekeriya Öz, hakkındaki iddiaları yalanlarken konuyla ilgili tekzip metni hazırlayacağını söyledi.

AĞAOĞLU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Savcı Zekeriya Öz'ün beş yıldızlı tatiliyle ilgili haberine Ağaoğlu Grubu'ndan flaş açıklama geldi.

"Bugün bazı gazetelerimizde yer alan İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün Dubai seyahati konusundaki haberlere ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Söz konusu ağırlama 15 yıldır bölgede yerleşik bulunan ve son 2 yıldır Körfez Bölgesindeki faaliyetlerimizi yürüten temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Dubai'de bulunan bu temsilciliğimiz yalnız grubumuz şirketlerine değil, tüm iş dünyamızın hizmetine sunduğumuz, ülkemize büyük katma değer kazandıran ve oldukça önemli ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlayan bir temsilciliktir.

Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Yorumlar