Ağaçları kestirmemek için iş makinasının önünde nöbet tuttular

İSKİ’ye ait Atik Valide Suyu Memba Alanı’nı parka çevirmek için gelen Üsküdar Belediyesi ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Belediye ekiplerinin ağaçlara zarar verdiğini iddia eden vatandaşlar iş makinesinin önünde...

Google Haberlere Abone ol
Ağaçları kestirmemek için iş makinasının önünde nöbet tuttular

İSKİ’ye ait Atik Valide Suyu Memba Alanı’nı parka çevirmek için gelen Üsküdar Belediyesi ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Belediye ekiplerinin ağaçlara zarar verdiğini iddia eden vatandaşlar iş makinesinin önünde nöbet tuttu.

Vatandaşlar ile belediye ekiplerini karşı karşıya getiren olay Cumhuriyet Mahallesi, Boztepe Sokak’taki İSKİ’ye ait ağaçlık alanda meydana geldi. İddialara göre Üsküdar Belediyesi Zabıta Ekipleri ağaçlık alanı parka çevirmek için iş makinaları eşliğinde çalışma başlattı. Bu sırada başta incir ağaçları olmak üzere bazı ağaçlara zarar verilince çevreci vatandaşlar tepki gösterdi. Fehmi Özgen isimli vatandaş tek başına iş makinasının önüne geçerek durdurmak istedi. Özgen’in duyarlı duruşuna çevredeki vatandaşlardan da destek geldi. Ağaçların zarar gördüğünü fark eden diğer vatandaşlar da olay yerine gelince kısa süreli gerginlik yaşandı. Ağaçların önünde nöbete başlayan vatandaşlar polis ekiplerine de haber verdi. Tepkilerin artması üzerine çalışmalara ara verildi. İncir ağacına zarar veren kepçe operatörü de olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada vatandaşlar ile belediye görevlileri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Araya giren polis ekipleri tartışmanın kavgaya dönüşmesine izin vermedi. Ağaçlık alanın olduğu gibi kalmasını istediklerini belirten Ayşe Avcı, park yapılması halinde bazı ağaçların kesileceğini ve betonlaşma yaşanacağını söyledi. Avcı, "Temizlik yapacaklarını sanmıştım. Önce duvarları sonra da ağaçları kırmaya başladılar. Gözümüz gibi baktığımız ağaçlara zarar veriyorlar. Biz buranın park olmasını istemiyoruz. İSKİ’nin su havzası olarak kalsın. Park olursa ağaçlar kesilir ve beton dökülür. Böyle kalması daha iyi.” dedi.

Bir süre iş makinasının önünde nöbet tutan Fehmi Özgen, "Ağaçlar kesilirse insanlık ölür. Ağaçlar bizim oksijen kaynağımız. Dini, imanı, vicdanı olan bir kimse bu ağacı böyle mi yapar.” diyerek isyan etti. Duyarlı vatandaşların tepkileri üzerine olay yerine gelen belediye görevlileri ağaçların kesilmeyeceğine dair güvence verdi. Bu sırada belediye görevlileri ile vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Bir vatandaşın ‘madem park yapacaksınız ağaçlara niye zarar veriyorsunuz’ şeklindeki sorusuna belediye görevlisinin ‘kökü fazla asitliymiş’ demesi gülüşmelere neden oldu.

Vatandaşların tüm itirazlarına rağmen çalışmalar yeniden başlatıldı. CİHAN

Yorumlar