Ağaçları kesip akaryakıt istasyonu yapılmasına mahalleli tepki gösterdi

Amasya’da, vatandaşların hafta sonları kullandığı piknik alanında ağaçları keserek akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi mahalleliyi ayaklandırdı. Amasya merkezde, ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar, yapılmak istenen akaryakıt...

Google Haberlere Abone ol
Ağaçları kesip akaryakıt istasyonu yapılmasına mahalleli tepki gösterdi

Amasya’da, vatandaşların hafta sonları kullandığı piknik alanında ağaçları keserek akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi mahalleliyi ayaklandırdı.

Amasya merkezde, ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar, yapılmak istenen akaryakıt istasyonunun hem mahalle için tehlike oluşturduğunu hem de yeşillik alanın dinlenmek için kullanıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Borsa İlkokulu’na 50 metrelik mesafede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait 3,5 dönümlük arsanın, bir petrol şirketine satıldığı ve oradan da ihale ile 49 yıllığına başka bir şirkete kiraya verildiği iddia edildi.

Haftanın 7 günü vatandaşlar tarafından kullanılan ve içerisinde yaklaşık 130 ağaç bulunan arsayı 49 yıllığına kiraladığı öne sürülen şirket, arsanın çevresini kapattı. Şirket, ellerinde motorlu testere ile adamlarını göndererek arsadaki ağaçları kesmeye başlayınca ortalık bir anda karıştı. Motorlu testerelerin sesini duyan vatandaşlar yıllardır piknik alanı olarak kullandığı arsaya doluştu.

Bir anda ortalığın gerilmesi ile birlikte ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Açıklamalar karşısında bir türlü ikna olmayan vatandaşlar, arsa etrafındaki sacdan yapılmış duvarı yıktı.

Olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmek isteye Amasya Barosu avukatlarından Umut Yolcu, Amasya Barosu’na giderek, arsaya yapılacak olan benzin istasyonuna verilen ruhsat ve izinler için iptal istemli dava açılması için başvuru yapacaklarını söyledi. Avukat Yolcu, Amasya Barosu’nun konuyla ilgilenmediği taktirde çevrede bulunan vatandaşları dava açmak için örgütlemeye hazır olduklarını belirtti.

Amasya TEMA Vakfı Başkanı Fazlı Özveren ise 30 yılda yetişen ağaçların 15 dakikada kesildiğini ve bunun insan öldürmekten farkı olmadığını söyledi. Özveren, “Burayı bu hale getirenler 2 gün sonra ağaç gölgesinde oturmayı düşünmeyecekler mi? Şu anda görüyoruz ki yetişmiş ve halkımızın günlük olarak piknik yaptığı, oturup kahvaltısını yaptığı, eğlendiği bir alanı yok ettiler. Ben, Amasya adına üzülüyorum.” dedi.

Alanda toplanan çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, sabaha kadar burada kalarak eylem yapacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar