Ağaçlar erken çiçek açtı, arılar iş başı yaptı

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi meyve ağaçlarının erken çiçek açmasına neden oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Ağaçlar erken çiçek açtı, arılar iş başı yaptı

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi meyve ağaçlarının erken çiçek açmasına neden oluyor. Şubat ayında hava sıcaklığının 15 ile 20 derce arasında ölçüldüğü Kahramanmaraş’ta erik, badem ve kaysı ağaçları erken çiçeklendi. Şehir merkezinde bazı ev ve iş yerlerinin önündeki erik ağaçları beyaza bürünürken bal arıları da erken gelen bahara aldanarak çiçeklenen ağaçlardan polen topluyor.

Bahçe sahipleri ise şubat ayı ortasında çiçek açan meyve ağaçlarının kentin yüksek kesimlerde mart ayında yaşanacak olası bir don olayından olumsuz etkileneceğini belirtiyor.

Bahçe sahibi İbrahim Palta, bahçesinde ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Kentte kış olmasına rağmen ilkbahardan kalma günlerin yaşandığını kaydeden Palta, “İlk defa şubat ayında ağaçların bu şekilde çiçek açtığını gördüm. Kış olmasına rağmen mevsim sıcak geçiyor sanki nisan ve mayıs ayındaymışız gibi bir hava var. Önümüzdeki ay hava sıcaklığı sıfırın altına düşerse çiçeklerin hepsi dökülür ağaçlar meyve vermez.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar