Ağaç üzerine her türlü resmi işliyor

Kayseri’de kabartma sanatına merakla işe başlayan Mehmet Abacı'nın ahşaba işlediği hat ve resimler ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Ağaç üzerine her türlü resmi işliyor

Kayseri’de kabartma sanatına merakla işe başlayan Mehmet Abacı'nın ahşaba işlediği hat ve resimler ilgi görüyor. Kayserili 50 yaşındaki Mehmet Abacı, 30 yıldır ahşap üzerine şekil veriyor. Abacı, manzaradan hat sanatına, her türlü resmi ağaç üzerine işleyerek odun parçalarını sanata dönüştürüyor.

Mehmet Abacı, ağaç kabartma sanatına çocuk yaşta bir merakla başlamış. 2 ay kabartma sanatı üzerine kurs alan Abacı, okul yıllarında mobilyacı olan babasının atölyesinde çalışarak da kabartma sanatını pekiştirmiş. Önceleri bağ evinde yaptığı işini 2 aydır Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki 5 metrekarelik atölyeye taşıdı. Karikatür çizimi ve yağlı boya resim çalışması da yapan Mehmet Abacı'nın eserleri herkes tarafından beğeniliyor.

Merakla başladığı kabartma sanatını severek uyguladığını belirten Mehmet Abacı, babasının, marangoz olmasını avantaja çevirdiğini söyledi. Okul ve çocukluk yıllarında yaptığı ağaç oyma işlerini öğretmenleri ile çevresinin takdir ettiğini anımsatan Abacı, “Çocukluğumda bir taraftan babamın yanında çalışırken diğer tarafta karikatür çizip, okulda duvar gazetesi hazırlıyordum. Ağaç kabartma sanatı üzerine kurs da aldım. Kısa sürede edindiğim tecrübeyle ahşap kabartmayı meslek olarak seçtim. Şu anda her türlü resmi ağaca işleyebiliyorum.” dedi.

Evinin geçimini de ahşap kabartma sanatından kazandığını söyleyen Mehmet Abacı, bu işten kazancıyla 3 çocuk büyütüp okuttuğunu söyledi. Bu sanatı sevdiği için bırakmak istemediğini anlatan Mehmet Abacı, “Herkesin öğrenmesini isterim. Öğrenmek zor değil.” dedi. Ömrünün sonuna kadar bu işi yapacağını belirten Abacı, kurs vermek istediğini ancak çırak bulamadığını da sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar