Ağaç kesme ve boylama eğitimi alan orman köylüleri meslek sahibi olacak

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında orman köylülerine, ağaç kesme ve boylama operatörlüğü eğitimi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Ağaç kesme ve boylama eğitimi alan orman köylüleri meslek sahibi olacak

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında orman köylülerine, ağaç kesme ve boylama operatörlüğü eğitimi veriyor. Yıl boyunca Dursunbey, Alaçam, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde toplam bin 145 köylüye, teorik ve uygulamalı 56 saat eğitim verilmesi hedefleniyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yaptığı açıklamada Türkiye'de ormancılık sektörünün değişim ve gelişmelere uygun olarak yeniden yapılandırıldığını belirterek, "Gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkmak amacıyla mesleklerin yeniden tanımlanıp yapılandırılması ve bu bağlamda ormancılık işlerinde de gerek yapacak gerekse yakacak odun üretiminde çalışan işçiler için ağaç kesme ve boylama operatörü yetiştirilmesi icap etmiştir. Ağaç kesme ve boylama operatörü mesleği, Resmî Gazete'de yayımlanan ulusal meslek standartına ait tebliğle de tescillenmiştir." dedi. Orman Genel Müdürlüğü'nün, bu gelişmeler doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladığını belirten Yalçın, bu meslek misyonuna sahip üretim işçisi yetiştirmek için faaliyete geçtiklerini bildirdi. Bu doğrultuda öncelikle orman ve orman endüstri mühendislerine eğitim semineri vererek hizmet içi eğitime tâbi tuttuklarını anlattı: "Bütün bu çalışmalar sonunda bu yıl içinde Dursunbey, Alaçam, Bigadiç ve Sındırgı Orman İşletme müdürlüklerinde bin 145 orman köylüsüne, Halk Eğitim müdürlükleriyle beraber eğitim vermeyi hedefliyoruz. İlk eğitim, Dursunbey ilçesine bağlı Osmaniye ve Çanakçı mahallelerinde başladı. Eğitime katılan orman köylülerimiz, gerek iş sağlığı ve güvenliği gerekse ileri kesim teknikleri konularını ihtiva eden bilgilere sahip olacak. Eğitimler sonunda bir meslek belgesi alacaklar. Ayrıca eğitimden, son derece faydalı bilgilere sahip olarak çıkacaklar. Değişen ve gelişen ülke şartlarına uygun hale gelecekler. Verilen eğitimin, öncelikle orman köylümüze olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Eğitimler, Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Mevlüt Bol, orman mühendisleri Zekeriya Yıldız, Kadir Uzun ve Mustafa Baydemir ile Dr. İsmail Mert tarafından verilecek. CİHAN

Yorumlar