Ağaç evde teknolojiyle nostaljiyi buluşturdu

Karadeniz insanı pratik zekası ve icatlarıyla kendinden söz ettiriyor. Karadeniz'de görmeye alışık olduğumuz ağaç evlere bir yenisi daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Ağaç evde teknolojiyle nostaljiyi buluşturdu

Karadeniz insanı pratik zekası ve icatlarıyla kendinden söz ettiriyor. Karadeniz'de görmeye alışık olduğumuz ağaç evlere bir yenisi daha eklendi. Sakarya'nın Kocaali ilçesinde meşe ağacının üzerine inşaa edilen 8 metre yükseklikte tek odalı ev görenlerin ilgisini çekiyor. Terası da bulunan evde televizyon, ısıtıcı ve internette bulunuyor.

    Kestanepınarı köyünde yaşayan Musa Durdu ile oğlu Ümit evlerinin bahçesinde ki meşe ağacına tek odalı ev yaptı. Yaklaşık 20 metrekare büyüklüğündeki ağaç evi 2 aya yakın bir sürede tamamlayan Durdu, ailesi ve misafirleriyle evde hoşça vakit geçiriyor. Yaz, kış 4 mevsim durulabilen evde internet bağlantısı, ısıtıcı ve su bağlatısı da bulunuyor.

    Alt ve üst katında teras alanı bulunan ağaç evin manzarası içinde kalanları kendine hayran bırakıyor.
Ümit Durdu, ağaç evin herkesin ilgisini çektiğini söylüyor. Babasının meraklı biri olduğunu kaydeden Durdu, "Evin önünde ağaç vardı. Bir gün biz yoktuk. Ağacın içine birinci katı yapmış. Bizde yaptıktan sonra gördük. Güzel oldu. Sonra aradan 1-2 sene geçti. İkinci katı yaptı. Önce etrafı açıktı. Daha sonra ağaç müsait diye üçüncü katı yaptı. Yazın burada kalıyordu. Dağ havası daha iyi oluyor. İnsan burada gece kaçta yatarsa yatsın 5'de 6'da uykusunu almış oluyor. Yazın serin oluyor. Bu senede etrafını çevirip kapadık. Şimdi sıcak oluyor. Gelen giden de misafirlerimizde çok oluyor. İnterneti ben bağladım. Hepimiz burada duruyoruz. Çocuklarda seviyor. Soğuk olmuyor. Manzaralı güzel. Yoldan geçenin dikkatini çekiyor. 'Gezebilir miyiz' diyorlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar