Ağabey Sarısülük, adliye önünde kalem kırdı

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara Adliyesi'nde görülen davanın beşinci duruşması sona erdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan ağabeyi Sarısülük, "Bizim açımızdan karar kesindir" diyerek,...

Google Haberlere Abone ol
Ağabey Sarısülük, adliye önünde kalem kırdı

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara Adliyesi'nde görülen davanın beşinci duruşması sona erdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan ağabeyi Sarısülük, "Bizim açımızdan karar kesindir" diyerek, adliye önünde kalem kırdı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık polis A.Ş.'nin tutuklama talebi reddedildi. Dava ise 7 Temmuz'a ertelendi. Duruşmanın ardından Sarısülük’ün ailesi ve avukatı adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ağabey Mustafa Sarısülük, "Haziran’dan bu yana çocukların, bu devletin polisi tarafından, herkesin gözü önünde katledildiğini" savundu. Çocuklarının bedelini kendilerinin soracağını belirten Sarısülük, “Ethem Sarısülük şahsında bu cinayeti işleyen, kardeşimizi katleden, Berkin’imizi katleden bu polis teşkilatının hükmü bizler açısından verilmiştir. Bu taş duvarlardan adaletimiz olmayacaktır. Ve bizim açımızdan karar kesindir, çocukları katleden polislerden bahsediyoruz, bunların intikamını alacağız. Ve bizler açısından hüküm verilmiştir.” dedi. Sarısülük, elindeki kalemi kırıp adliyenin bahçesine attı.

ANNE SARISÜLÜK: UMUDUM YIKILDI

Anne Sayfı Sarısülük, mahkemeye umutla geldiğini ancak umudunun yıkıldığını söyledi. Katilden hesabını soracağını ifade eden anne Sarısülük, “Ethem’i alıp gidecektim. Yine geldi. Ama bu katilden ben hesabını soracağım. Tayyip’e bırakmayacağım bunu. Ya içeri girecek ya dışarı çıkacak.” şeklinde konuştu.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise bugünkü duruşmada sanığa tutuklama talebi verileceğini düşündüklerini aktardı. Bayraktar, “Uğur Kurt’un, Ayhan Yılmaz’ın öldürülmesinden sonra Başbakan’ın ettiği o laf, ‘Nasıl sabrediyorlar, anlamıyorum’ lafı yargıya da verilmiş bir talimattı. Bu talimatı duyduktan sonra tutuklanmasına dair umutlarımız kaybolmuştur.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından destek için gelen gruplar da buradan olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar