Afyon'un vergi rekortmenleri belli oldu

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan Afyonkarahisar’ın vergi rekortmeni açıkladı. Buna göre; ilk üçte Demmer, Çakmaklar ve İkbal şirketler grupları bulunuyor. Ceylan, 2013 yılı vergilendirme dönemine ait kurum kazancı elde eden mükelleflerin...

Google Haberlere Abone ol
Afyon'un vergi rekortmenleri belli oldu

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan Afyonkarahisar’ın vergi rekortmeni açıkladı. Buna göre; ilk üçte Demmer, Çakmaklar ve İkbal şirketler grupları bulunuyor. Ceylan, 2013 yılı vergilendirme dönemine ait kurum kazancı elde eden mükelleflerin yıllık kurumlar vergisi beyannamelerini 2014 yılı nisan ayında bağlı bulundukları vergi dairesine verdiklerini söyledi. Merkez ve ilçelerde toplam 3 bin 449 kurumlar vergisi mükellefinin beyanname verdiğini ifade eden Ceylan, toplam 324 milyon 926 bin liralık matrah üzerinden 61 milyon 179 bin 318 kiralık kurumlar vergisinin tahakkuk ettiğini anlattı. Geçen yıla göre beyan edilen matrahın yüzde 21,34, tahakkuk eden verginin ise yüzde 20,67 oranında bir artış gösterdiğini ifade eden Ceylan, “ Ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde en önemli gelir kaynağı mükelleflerimizin ödediği vergilerdir. Amacımız herkesten geliri oranında vergi toplamaktır. Çabamız ise bu çerçevede vergiye gönüllü uyumun arttırılması ve verginin tabana yayılmasıdır.” dedi.

Demmer Demireller Mermer A.Ş 2 milyon 274 bin lira, Çakmaklar Mermer Şirketi 2 milyon 101 bin lira ve İkbal Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri A.Ş’de bir milyon 946 lirayla ilk üçte yer alan firmalar oldu.

CİHAN

Yorumlar