Afyon’un MHP adayı Çetinkaya oldu

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, düzenlenen bir törenle basına ve partililere tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Afyon’un MHP adayı Çetinkaya oldu

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, düzenlenen bir törenle basına ve partililere tanıtıldı. Toplantıya MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı Aziz Aslan, İlçe Başkanı Alper Yağcı ve çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan belediye başkan adayı Fatih Çetinkaya, üç düsturdan liyakat, sadakat ve adaletten ayrılmayacağını söyledi. Çetinkaya, kendisinin bir belde belediye başkanı olduğunu, siyasetin okulunu okuduğunu yüksek lisans yaptığını belirterek, belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini kaydetti. Çetinkaya, “İşte adalet, evde adalet, görevde adalet ve her zaman her yerde adaletli olacağız. Adalet herkesin kolayca uygulayacağı bir şeyde değildir. Adaletli olabilmek için önce cesaret sonrada feraset gerekir. Dünyanın bir gün elbet gideceğini, bu dünyadan elbet geçeceğini özümsemek gerekiyor. Liyakat, sadakat ve adalet bizim vazgeçmeyecek ana düsturlarımız olacaktır. Yakında açıklayacağımız vizyonumuz ve misyonumuzun ana hasletleri olacaktır.” dedi.

Çetinkaya, yerel yönetimler için gerekli heyecan, enerji ve liyakata sahip olduklarını belirtti. Çetinkaya, “Tarihimizden örfümüzden ve inancımızdan ve büyüklerimizden aldığımız tecrübelerle bizde fazlasıyla mevcut olan enerji, liyakat ve heyecanla modern, çağdaş bir anlayışla sürekli öteleri planlayacağız ve planları hayata geçirme adına hep mücadele edeceğiz. Edep, ahlak ve nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. Olaylara, eleştirilere muhabbet nazarıyla bakacağız. Sabırdan şaşmayacağız. Her zaman ‘ben’ değil ‘biz’ diyeceğiz.” diye konuştu.

“AFYON’U HALKIMIZLA PLANLAYACAĞIZ”

Nasıl bir yönetim anlayış sergileyecekleri konusunu anlatan Çetinkaya, “Hem adaylık sürecinde, hem görevde olduğumuz dönemde hep çalışacağız, çok çalışacağız. Geleceğimizi planlayacağız ve uygulayacağız. Özellikle acil eylem planı, orta yatırım planı ve uzun vadeli kalkınma planlarını halkımızla beraber planlayacağız. Kararlarımızı verirken hem veri toplama adına hem bilgi toplama adına mahalle danışma meclisleri kuracağız. Bu meclislerin üzerinde bunların toplandığı bir danışma meclisi olacak. Ancak, mahalle ve bütün çalışma alanlarımızla ilgili kararlarımızı bu meclislerin bize önerdiği kararlardan sonra belediyemizin yetkili organlarında karara bağlayacağız. Böylece insanların kendi belediyesini yönetmesini sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Sosyal hayata dair projelerinden birisini açıklayan Çetinkaya, özellikle ihtiyaç sahibi insanların normal ihtiyaçları dışındaki hukuki, sağlık, bürokratik gibi işleri özel bir ekiple hayata geçireceklerini dile getirdi. Çetinkaya, bu ve benzeri birçok sosyal projeleri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

“PARTİLİLER ÇOK ÇALIŞMALI”

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz da partililerden çok çalışmalarını, herkesin kapısını çalmalarını istedi. Yılmaz, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Küskünlükleri, dargınları bir kenara bırakacağız. Bu birlikteliğimizi önümüzdeki dönemde zaferle taçlandıracağız. Afyonkarahisarımızı üreten belediyecilikle tanıştırma imkanına sahip olacağız. Afyonkarahisar’ın kaybedecek vakti yoktur. Başkan adayımızın arkasındayız. Yanındayız. Onun eksikliklerini tamamlamak için çalışalım.” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Aziz Aslan da seçim kampanyasında herkesi saygılı olmaya davet etti. Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın başkanlık tecrübesi olduğunu, belediyecilik konusunda lisansüstü eğitim görmüş, genç, çalışkan bir insan olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları süresince özel hayata ve kişilik haklarına saldırmayacaklarını ifade eden Aslan, “Farkımız ve mücadelemizin daima hizmet olacağını anlatacak gerginlikten medet ummayacak ve istişare yolunu seçeceğiz. Hakkı gözeteceğiz ve doğruyu söylemekten çekinmeyeceğiz. Niyetimizi sağlam tutup davamıza ve ahretimize faydası olmayan işlerden uzakta duracağız. Sabırlı olacağız, insanları ikna etmede sebeplere yapışacağız. Geriye dönük takılıp kalmayacağız, gevşeklik göstermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Aslan, şunları söyledi: “Hainlerin her istediğinin yapıldığı milli ve manevi değerlerin ayakaltına alındığı bir dönemde bizlere büyük görevler düşüyor. Toplumun dörtte biri psikolojik tedaviye muhtaç olduğu, 2 milyon insanın aç 18 milyonunun yoksul nüfusun yarıdan fazlasının kredi kart borçlusu olduğu taksitle yaşayıp borçla öldüğü, eğitim ve sağlığın yazboza döndüğü böyle bir dönemde partililere büyük görevler düşmektedir.” CİHAN

Yorumlar