Afyonkarahisar’daki gıda işletmelerine modernizasyon için 11 aylık ek süre

Afyonkarahisar'da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların modernizasyon çalışmalarının tamamlamaları için verilen süre uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar’daki gıda işletmelerine modernizasyon için 11 aylık ek süre

Afyonkarahisar'da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların modernizasyon çalışmalarının tamamlamaları için verilen süre uzatıldı. Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, hem firmalar hem de ürünlerin markalaşması adına istenen kriterler doğrultusunda birçok firmanın işletmelerinde değişikliğe giderek daha modern hale geldiklerini belirtti.

Hüseyin Arap, “Et, süt, yumurta ve benzeri işletmelerin onay belgesi, bazı işletmelerin ise kayıt belgesi alması zorunluluğunu getiren 'Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay Almasına Dair Yönetmelikte' değişiklik yapılmıştır. Buna göre, 17 Aralık 2011 tarihinden önce çalışma izin belgesi, çalışma izni ve gıda sicili belgesi veya bu belgelere eş değer belge alarak faaliyet gösteren onaya tabi gıda işletmelerinde 31 Aralık 2012 tarihine kadar modernizasyon planını veren ve modernizasyon planındaki yatırımını tamamlayamayan gıda işletmeleri ile modernizasyon planı verdiği halde modernizasyon planındaki aşamalara uymadığı için faaliyeti durdurulan gıda işletmelerinin 15 Şubat 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

Arap, müdürlüğe müracaat eden işletmelerin uygun bulunması halinde bu işletmelerin modernizasyonlarını tamamlayabilmeleri için 31 Aralık 2014 tarihine kadar ek süre verileceğini anlattı. CİHAN

Yorumlar