Afyonkarahisar'da ulusal hayvancılık zirvesi düzenleniyor

Afyonkarahisar’da düzenlenecek Ulusal Besi Hayvancılığı Zirvesinde Afyon Ticaret Borsası tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan canlı hayvan borsası da tanıtılacak. Zirvede ayrıca hayvancılık ve kırmızı et sektörünün sorunları...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar'da ulusal hayvancılık zirvesi düzenleniyor

Afyonkarahisar’da düzenlenecek Ulusal Besi Hayvancılığı Zirvesinde Afyon Ticaret Borsası tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan canlı hayvan borsası da tanıtılacak. Zirvede ayrıca hayvancılık ve kırmızı et sektörünün sorunları masaya yatırılacak.

    Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası öncülüğünde organize edilecek 'besi hayvancılığı zirvesi' 19-22 Kasım 2014 tarihleri arasında Afyonkarahisar Anemon Otel'de gerçekleştirilecek. Sektörün yaşadığı tüm problemlerin masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin 4 ayrı komitede tartışılacağı zirve, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, firma temsilcileri ve sektör paydaşlarının katılımı ile yapılacak.

    Afyonkarahisar Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, canlı hayvan borsası projesini tamamlamak üzere olduğunu ve yakın bir zamanda faaliyete geçeceğini söyledi. Mühsürler, "Afyonkarahisar’da da Besi Hayvancılığı ve Canlı Hayvan Borsaları Zirvesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Borsamız işbirliğinde düzenlenecektir. Zirve’nin amacı, borsamız tarafından yapılmakta olan canlı hayvan borsalarının ülke genelinde kamuoyu ve ilgililer nezdinde tanıtımının ve borsanızın iştigali olan hayvancılığın sorunlarının ve çözüm önerilerinin yetkililer nezdinde tartışılmasının sağlanması olacaktır." dedi.

    Zirveyle ilgi olarak ilk toplantı borsa toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bayram, Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Topkaya, Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç Dr. Fatih M. Birdane, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Gül katıldı. CİHAN

Yorumlar