Afyonkarahisar’da Soma’ya yardım kampanyası başlatıldı

Afyonkarahisar Valiliği, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri için yardım kampanyası başlattı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milleti derin bir üzüntüye boğan Soma’daki maden...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar’da Soma’ya yardım kampanyası başlatıldı

Afyonkarahisar Valiliği, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milleti derin bir üzüntüye boğan Soma’daki maden ocağında meydana gelen facia sonucu birçok vatandaşın şehit olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Metrelerce yerin altına inerek çoluk çocuklarının rızkını kazanmaya çalışırken orada gerçekleşen çok üzücü bir kazayla hayatını kaybeden maden işçilerimiz ile ilgili açıklamalara göre şehit oldukları ifade edilmektedir. Hele hele boğularak ölmekte, yani yerin altında karbondioksit nedeniyle oksijensiz kalarak şehit olduklarının bir göstergesidir.” dedi.

Afyonkarahisarlıların her zaman olduğu gibi bu olaya da duyarsız kalmadığını ifade eden Balkanlıoğlu, esnaftan, vatandaşlardan, memurlardan hesap açılması halinde destek olmak istedikleri yönünde istekler aldıklarını anlattı.

Bu istekler üzerine valilikçe Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankasın'da yardım hesapları açtırdıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, “Burada toplanan yardımları da ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bakanlığımız ve Başbakanlık aracılığı ile oradaki vatandaşlarımıza bizzat iletmek istiyoruz. Tam ve eksiksiz olarak ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılacaktır. Azda olsa acılara ortak olmak ve acıları bir nebze olsun hafifletmek adına bu kampanyayı başlattık.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar