Afyonkarahisar'da il başkanları İhsanoğlu için sandık çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kala adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren 5 siyasi partinin Afyonkarahisar il başkanları bir araya geldi. Seçmenlere seslenen başkanlar, "Herkes sandığa gitsin. Türkiye'nin geleceğinin oylandığı...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar'da il başkanları İhsanoğlu için sandık çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kala adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren 5 siyasi partinin Afyonkarahisar il başkanları bir araya geldi. Seçmenlere seslenen başkanlar, "Herkes sandığa gitsin. Türkiye'nin geleceğinin oylandığı seçimde belirleyici unsur olsun." çağrısı yaptı.

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, DSP Afyonkarahisar İl Başkanı Fuat Doğruöz ve DP Afyonkarahisar İl Başkanı Gürcan Şensoy katıldı.

Şensoy, ortak basın açıklamasını okuyarak İhsanoğlu’nun partilerin değil, milletin cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi. Seçimlerin Türk demokrasi tarihinin dönüm noktalarından birisi olacağını belirten Şensoy, "Cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin en yüksek makamını temsil edecek kişinin belirleyeceği seçim, demokrasi tarihimiz içinde de bir dönüm noktasıdır. Ülkemizde kültürel ve siyasi kimlikler üzerinde birbirine düşman gruplar yaratmak isteyen iktidar karşısında, toplumun tamamına hitap edecek bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerektiği somut bir gerçekliktir. bu şartlarda hazırlandığımız cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin bölgemizdeki demokrasi ve barışa dayalı rolünü artıracak, ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır. Bu anlayışla, toplumun tüm kesimleriyle yapılan uzun görüşmelerden sonra herkesi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiye, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip, saygın bilim adamı Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunulmuştur." dedi.

    

    "KAMPANYAMIZI BAŞLATIYORUZ”

    10 Ağustos’ta seçmenlerin tercihlerini birlikten, istikrardan, iffetten, bütünlükten ve huzurdan yana kullanacaklarına inandıklarını ifade eden Şensoy, ayrı düşmenin kimseye faydasının olmayacağını kaydetti. İhsanoğlu’nun sadece 5 siyasi partinin değil, milli iradenin ortak çatısı ve ortak kararı olduğunu kaydeden Şensoy, şunları söyledi: “İhsanoğlu Türkiye’nin adayı, masumların nidası, mazlumların hamisi, sessiz milyonların tercümanı, kenara itilenlerin rüyası, horlananların davacısı, küçümsenenlerin alacaklısı ve Anadolu bozkırlarının çığlığıdır. İhsanoğlu, milletin safında, milletin yanında, milletin hizmetinde bir değerdir. Kucaklaşmak ve buluşmak için İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olmalıdır. Kutuplaşmayı bertaraf etmek için İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığına seçilecek en doğru, en meşru, en doğal, en layık isimdir. Bu düşüncelerle kampanyamızı başlatıyoruz. Kampanyada herhangi bir gerginliğin, herhangi bir çatışmanın, her hangi bir çekişmenin taraf ve faili olmayacağız. Milletimiz hayrına olmayan çalışmalarda bulunmayacağız. Çalışmalarımızı demokratik sabır ve nezaket içinde sürdürecek ve milletimizin her ferdine Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlunu tanıtacağız ve anlatacağız." CİHAN

Yorumlar