Afyonkarahisar'da bir milyon liralık anjiyo cihazı hizmete girdi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) tarafından bir milyon liraya alınan üst düzey anjiyo cihazı Afyon Devlet Hastanesi'nde hizmete girdi. Cihaz, eskisine göre 5 kat fazla görüntü kalitesine sahip ve her türlü kardiyolojik girişime sahip. İGM...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar'da bir milyon liralık anjiyo cihazı hizmete girdi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) tarafından bir milyon liraya alınan üst düzey anjiyo cihazı Afyon Devlet Hastanesi'nde hizmete girdi. Cihaz, eskisine göre 5 kat fazla görüntü kalitesine sahip ve her türlü kardiyolojik girişime sahip.

İGM kararı ile geçtiğimiz günlerde Devlet Hastanesi kardiyoloji kliniği anjiyo ünitesine alınan anjiyografi cihazı hizmet vermeye başladı. Cihaz, düzenlenen bir törenle Vali Hakan Yusuf Güner tarafından açıldı. Güner, sağlık konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı İGM üyelerine teşekkür etti. Güner, anjiyografi cihazının bir milyon 200 bin liraya malolduğunu belirterek İGM’nin imkânlarının çok geniş olmamasına rağmen böyle bir cihazı almasıyla sağlık personelinden beklenen başarı grafiğinin de arttığını kaydetti. Güner, "Bizde sizlerden bu cihazın tahsisiyle iyi haberler bekliyoruz. ‘İnsanı yaşat ki devletimiz yaşasın’ mantığı ile sizlerin de sağlıkçı umuduyla insanımıza şifa vermenizi, sağlığa katkı sunmanızı bekliyoruz." dedi.

İGM Başkanı Salih Sel de Afyon Konukevi'nin satışından elde edilen kaynakla bir okul ve bilgisayarlı anjiyo cihazı alınmasına karar verdiklerini söyledi.

5 KAT DAHA KALİTELİ

Kardiyoloji uzmanı Dr. Muhammet Tahta da koroner anjiyo cihazının Toshiba marka olduğunu ve ildeki tek flat panel özellikli ve DSA yapabilen bir cihaz olduğunu belirtti. Tahta kalp, damar ve kapak hastalıklarında beyine giden tüm damar hastalıklarında her türlü işlemin yapılabileceğini ifade etti. Eski cihaza göre görüntü kalitesi açısından 5 kat daha güçlü olduğunu belirten Tahta, her türlü tıkanıklığı ve müdahaleyi daha net değerlendirebileceklerini, her türlü kardiyolojik tüm girişimsel işlemlerin anjiyo ünitesinde yapılabileceğini anlattı.

Törende son olarak Kamu Hastaneleri Afyonkarahisar Genel Sekreterliği adına Vali Hakan Yusuf Güner tarafından İGM Başkanı Salih Sel’e katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi. CİHAN

Yorumlar