Afyonkarahisar'a mevsimin ilk karı yağdı

Yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da hava sıcaklığı düşerken, mevsimin ilk karı akşam saatlerinde yağmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar'a mevsimin ilk karı yağdı

Yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da hava sıcaklığı düşerken, mevsimin ilk karı akşam saatlerinde yağmaya başladı. Aralıksız devam eden yağış, yeşil alanları, çatıları ve bazı yolları beyaza bürüdü. Özellikle kentin yüksek bölgelerinde daha etkili olan yağış nedeniyle yollarda yer yer buzlanmalar oluştu. Araçlar, özellikle çevre yollarda etkili olan kar yağışı yüzünden daha dikkatli seyrederken, trafik ekipleri de kontrollerini arttırdı.

    "2 BİN 500 TON TUZ HAZIRDA BEKLİYOR"

    Karayolları 31. Şefi Yalçın Özgür de mevsimin ilk karının ardından kent genelindeki ekiplerin harekete geçtiğini söyledi. Afyonkarahisar'da 6 bakımevinin toplamda 9 ekip ile hizmet verdiklerini belirten Özgür, 55 personel ile geçmiş yıllarda olduğu gibi trafiğin aksamaması, vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için kar ile mücadele ettiklerini ifade etti. Özgür, Afyonkarahisar'da karla mücadele kapsamında kullanılmak üzere 2 bin 500 ton saf tuzun ellerinde bulunduğunu kaydetti. Özgür, "Karayolları olarak karla mücadelede personel ve ekipman noktasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde hazır bekliyoruz. Sürücülerin yollarda mahsur kalmaması, sıkıntı çekmemeleri için geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda elimizden geleni yapacağız." dedi.

    Yalçın Özgür, sürücülerin kış lastiği, TIR'ların da zincirsiz kesinlikle yola çıkmaması çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar