Afyonkarahisar Valisi Güner: Yatırıma dönüşmeyen milyonların takipçisi olacağım

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'nin geçen yıl faizde 100 milyon lirasının bulunması göreve yeni atanan Vali Hakan Yusuf Güner’in de dikkatini çekti. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’ni(İGM) ziyaret ederek başkan ve üyelerle görüşen Güner,...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar Valisi Güner: Yatırıma dönüşmeyen milyonların takipçisi olacağım

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'nin geçen yıl faizde 100 milyon lirasının bulunması göreve yeni atanan Vali Hakan Yusuf Güner’in de dikkatini çekti. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’ni(İGM) ziyaret ederek başkan ve üyelerle görüşen Güner, burada yaptığı konuşmada özellikle hesapta bekleyen, yatırıma dönüşmeyen paraların takipçisi olacağını söyledi. Güner, bunun dışında işlerin takipçisi olacağını müdür, kaymakam, İl Özel İdaresi çalışanları için bir performans tablosu oluşturacağını kaydetti. İl Özel İdaresine kendi bütçesinin dışında tahsis gelen paralar olduğunu ifade eden Güner, bu paraları sorgulayacağını anlattı. Güner, “Hiçbir para hiçbir hesapta boşa bekleyemeyecek. Gelen para eğer kullanılamıyorsa ona göre gereği yapacak. Örneğin; Milli Eğitime ait ciddi bir para varsa bu koordinasyon hızlı bir şekilde yürütülecek. Anında iadesi yapılacak, gerekirse ihale süreci tamamlanması zaman alıyorsa anında Köylere Hizmet Götürme Birliklerine bunların aktarılması yapılıp bunlar vasıtasıyla yapılması sağlanmalı. Bunlar aracılığıyla da kaymakların performansını ölçeceğiz. ‘Ne şekilde hizmet üretiyorlar, yapabiliyorlar mı diye’ takip edeceğiz.” dedi.

    “TAKİP SİSTEMİ KURULSUN”

    Genel paranın yatırıma dönüşmesi için bir takip sistemi kurulması gerektiğini belirten Güner, bir performans çizelgesinin mutlaka oluşturularak ihalelerle ilgili yer teslimi, itirazlar, vaziyet planı, yaklaşık maliyetlerin takip edilmesinin istediğini kaydetti. Güner, “Çok sabırsız ve aceleci bir adamımdır. Yavaş giden işlerden hiç haz almam. Bir şey olacaksa olmalı, olmayacaksa adı konmalıdır. Herkes bir futbol takımında oynuyor gibi takım ruhuyla hareket edecek kendi bölümünde işini en iyi şekilde yapacak. Daha pratik, daha hızlı, daha koordineli bir şekilde çalışmaları denetleyeceğim.” diye konuştu. Güner, yapılan işlerin sahaya yansımasıyla ilgili, yapılan işlerin hak edişlerin bizzat mahallinde izlenerek bakılarak düzenlenmesi ve bunların hesaba aktarılması konusunda genelge gönderdiğini anlattı.

    Hem devletin hem milletin temsilcisi olarak uyumlu, işbirliği içinde çalışmak hedefinde olduğunu ifade eden Güner, şöyle devam etti: “Biz bir birimizle kucaklaşırsak, elele verirsek daha güçlü oluruz. Vatandaşa da hizmet daha iyi yansır. Biz bir birimizle paylaşmazsak, bir birimizle kucaklaşmazsak hizmet vatandaşa daha geç gider, zamanında gitmez kaynaklarda israf olur. Kaynakların verimlik, doğru ve zamanında kullanılması bizim için son derece önemlidir.Yakın bir zamanda ilçeleri ve köyleri gezip denetleyeceğiz. Kaymakam ve köy muhtarlarıyla görüşeceğim. Onların talep ve isteklerini kişi odaklı değil hizmet üretme odaklı ihtiyaçlarını yerinde tespit edeceğim."

    "9 AY ÖNCE FAİZDE 100 MİLYON VARDI"

    Vali Güner'in takipçisi olacağını söylediği konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, 11 Kasım 2013 günü düzenlediği basın toplantısında, faizde tutulan paranın 100 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Paraların faizde tutulup yatırıma dönüşmediği konusundaki eleştirilere cevap veren Oyur, faizden elde edilen yaklaşık 4,5 milyon liralık gelirin yol, su okul, harcamaları için kullanıldığını belirtmişti.

    Oyur, en küçük bir ihalenin itirazsız olması halinde 2 ay sürdüğünü ifade ederek, itiraz olduğunda daha da uzayabildiğini, arsa problemi olmayan, hukuki alt yapısı çözülmüş işlerden hemen başladıklarını anlatmıştı. Faizdeki paranın 30 milyon lirasının Milli Eğitim'e ait olduğu belirtilmişti. CİHAN

Yorumlar