Afyonkarahisar polisi bu yıl 434 kg. uyuşturucu ele geçirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 2013 yılının başından bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda toplam 416 kilo 644 gr.

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar polisi bu yıl 434 kg. uyuşturucu ele geçirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 2013 yılının başından bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda toplam 416 kilo 644 gr. esrar maddesi, 615 adet uyuşturucu hap, 6 gr. kokain ve 12 gr. eroin ele geçirildi. Ekipler tarafından, "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına karşı da 12 planlı operasyon yapıldı. Aralarında okul önlerinde gençlere, öğrencilere ve küçük yaştaki çocuklara da uyuşturucu madde satanlarında olduğu 118 zanlıya uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, 268 zanlıya ise kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından kanuni işlem uygulandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, yaptığı açıklamada kaçakçılık ve mali suçlarla uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi ve bu suçları meslek haline getirmiş olan şahısların tespitiyle organizasyonlarının deşifre edilmesine yönelik operasyonların devam edeceğini söyledi. Uçkan, “Akaryakıt kaçakçılığı kapsamında toplam 404 bin 669 litre kaçak akaryakıt, 5607 sayılı kanun kapsamında 282 bin 972 paket gümrük kaçağı sigara ve 170 kg. kıyılmış tütün, 2863 sayılı kanun kapsamında 34 parça tarihî eser, parada sahtecilik kapsamında maddi değeri 92 bin lira olan 825 adet sahte para, ayrıca 293 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir.” dedi. Emniyet Müdürü Uçkan, 2013 yılında okul önlerinde gençlere, öğrencilere ve küçük yaştaki çocuklara uyuşturucu madde satan, sokak satıcıları ve torbacı tabir edilen şahıslara ve uyuşturucu şebekelerine yönelik 12 planlı operasyon yapıldığını kaydetti. Bunlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 52 şüpheli şahsın da adli makamlarca tutuklandığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar