Afyonkarahisar İGM, 300 bin liralık kaymakam evi ödeneğini reddetti

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Sultandağı Kaymakamlığı'na konut yapılması için 300 bin liralık ödenek talebini reddetti. Gerekçe olarak ise konutun metrekaresinin büyük olması gösterildi.     İGM Temmuz ayı çalışmalarının...

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar İGM, 300 bin liralık kaymakam evi ödeneğini reddetti

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Sultandağı Kaymakamlığı'na konut yapılması için 300 bin liralık ödenek talebini reddetti. Gerekçe olarak ise konutun metrekaresinin büyük olması gösterildi.

    İGM Temmuz ayı çalışmalarının 3’üncü oturumda çok sayıda gündem ve gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı. Sultandağı Kayran Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait bin 214 metrekare araziye, ‘Kaymakam Evi’ yapılması için 300 bin TL ödenek aktarılması konusu İGM üyeleri tarafından reddedildi. Ret kararında Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen raporda kaymakam evinin metrekare olarak 200 metrekare şartını aşmış olması belirtildi. İGM Başkanı Salih Sel, İçişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede bu konuyla ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını öğrendiğini, bu yüzden kararın reddine karar verdiklerini söyledi.

    "EMİRDAĞ ÇİFTÇİMİZİN ZARARI YÜZDE 75"

    MHP Dinar İGM Üyesi İbrahim Acar da Afyonkarahisar genelinde çiftçilikle uğraşan vatandaşın hububat sorununu dile getirdi. Acar, "Afyonkarahisar bilindiği gibi iklim şartlarından dolayı kış ve bahar aylarında kar ve yağmur yağışları istenilen şartlarda gerçekleşmemiştir. Bu yüzden kent genelindeki hububat yetiştiricileri ürün yetiştirmede çok büyük sıkıntılar yaşamıştır. Bizzat bende çiftçiyim, çok zor günler geçiriyoruz. En son öğrendiğim kadarıyla Emirdağ ilçemizde bulunan çiftçimizin zararı yüzde 75 oranındadır. Yaklaşık orada yüzde 25’lik bir ürün potansiyeli var. Verilerin ortaya koyduğu gibi çiftçimiz çok kötü derecede zarara uğramıştır." dedi.

    "İGM OLARAK ÇİFTÇİLERİ DESTEKLEYEN BİR PROJE YAPALIM"

    İbrahim Acar, geçtiğimiz aylarda tohumluk arpa ve buğday talebinde bulunulduğunu kaydetti. Acar, “Bana göre bu isteğin daha fazla ileriye götürülmesi gerekiyor. Ayrıca hükümetimiz çiftçiyi göz ardı etmemelidir. Çiftçi tam hububatı kaldıracağı zaman hükümet yaklaşık 500 bin ton ithal edeceğini belirtmiştir. Önümüzdeki aylarda da ihaleye çıkılacağı beklenmektedir. Bu ithalatta çiftçinin ürününün yetirince para etmemesine sebep olmaktadır. Çünkü tüccar yurt dışından buğday ithal edildiğini bildiği için çiftçiye tatmin edilen fiyatı vermemektedir.” diye konuştu.

    Acar, daha önceki yıllarda meclisin çiftçileri desteklediğini, bir sosyal sorumluk projesi kapsamında yine aynı çalışmaların yapabileceğini anlattı. Acar, meclis olarak ek bütçe yapılabileceğini farklı bir kaynaktan aktarma yapılabileceğini anlattı. CİHAN

Yorumlar