Afyon’da yolsuzluk dosyaları havada uçuşuyor iddiası

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’da da başta imar yolsuzlukları olmak üzere pek çok yolsuzluk dosyanın havada uçuştuğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Afyon’da yolsuzluk dosyaları havada uçuşuyor iddiası

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’da da başta imar yolsuzlukları olmak üzere pek çok yolsuzluk dosyanın havada uçuştuğunu iddia etti.

CHP il binası önünde partililerle birlikte açıklama yapan İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar'da yolsuzluk söylentilerinin sokağa kadar indiğini savunarak, “TOKİ başta olmak üzere, ilimizde gerçekleştirilen bir takım imar uygulamaları ve ihalelerde yanlış uygulamalar yapıldığı iddiaları hat safhaya çıkmıştır. Belgelerin adeta havada uçuştuğu, ancak bir türlü ortaya konarak açıklanmamış olması halkımızı rahatsız etmektedir. Özellikle eski garaj, eski Atatürk stadı ve kapalı spor salonu ve yeni spor kompleksi, eski ve yeni devlet hastanesi, eski ve yeni müze, kent meydanı projesi ve eski belediye restorasyonu, karayolları, köy hizmetleri arazilerinin ve Akarçay’ın hangi şartlarda ne bedelle değişikliğe uğradığını ya da uğrayacağı hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştır, yapılanlarda tatmin edici değildir.”

Görgöz, Afyonkarahisar’da otopark ihalesi ve imar uygulamaları hakkındaki şaibelerin konuşulanların, belediye başkanının ve belediye meclisi üyelerinin birçoğunun adının geçtiği mahkeme dosyalarının, belgeleri ve tapelerinin halk arasında sıkça konuşulur hale geldiğini ileri sürdü. Görgöz, söz konusu tapelerde belediye meclis üyesiyle, belediye zabıta müdürü ve belediye zabıta çalışanlarıyla ihaleye girip ihaleyi alan firmayla ihaleden önce ve ihaleden sonra ihale ile ilgili görüşmelerin tapelerle yansıdığını ifade ettti. Görgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dava Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca terörle mücadele kanunu 10. Maddesi ile görevli savcılıkça yürütülmektedir. Ayrıca imar uygulamalarındaki usulsüzlükler nedeniyle belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin tümü hakkında 2 adet dava açılmış olup bu davalar devam etmektedir. Bu davalarda bilirkişi raporları belediye aleyhine gelmiş olup, belediye bilirkişi raporuna itiraz etmiştir. Mevcut belediye başkanı ve meclis üyeleri ile başkan yardımcıları ve bazı belediye çalışanların da adının geçtiği onlarca mahkeme dosyası açıklanmayı beklemektedir. Ülkemizde son günlerde hat safhaya çıkan, yolsuzluk ve rüşvet fırtınası ortalığı kasıp kavururken, mevcut belediye başkanı, hakkındaki suçlamaları açıklama gereği duymadığı gibi, yaşananların bir oyun olduğunu ve yanlış algı yaratılmak için yapıldığını söyleyebilmektedir.”



CİHAN

Yorumlar