Afyon'da TSE'nin önem ve görevleri anlatıldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Afyonkarahisar Temsilcisi Kürşat Bacanlı, dünyada artık savaşların topla tüfekle değil ekonomik olarak yapıldığını ve bunda da ilk adımın standartlar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Afyon'da TSE'nin önem ve görevleri anlatıldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Afyonkarahisar Temsilcisi Kürşat Bacanlı, dünyada artık savaşların topla tüfekle değil ekonomik olarak yapıldığını ve bunda da ilk adımın standartlar olduğunu söyledi.

TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü ‘Afyonkarahisar’da Kalite Rüzgarı’ adlı bir toplantıda konuşan Bacanlı, “İlk adım standartlar olduğu için bu konuda hem dikkat çekmek, hem de bu savaşta bizlerle beraber mücadele veren sizlere teşekkürümüzü sunmak için bu programı düzenledik. TSE ailesi olarak bundan sonra da 24 saat hizmet esasına dayanarak hizmet vereceğiz. Bu konuda her türlü talep ve düşüncelerinizi enstitümüze iletebilir ve çözüm üretebiliriz.” dedi.

Afyonkrahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Türkiye'de 4 milyar dolarlık bir belgelendirme hacminin bulunduğunu, fakat bunun 300 milyon dolarının ülkede kaldığını söyledi. Serteser, “Paramızın 3 milyar 700 milyonu yabancı kuruluşlara gidiyor. TSE yabancı kuruluşlar tarafından verilen tüm belgeleri vermeye yetkili bir kuruluştur. Ve bu belgelerin tamamı Afyonkarahisar'da da hazırlanabiliyor. Fakat öğrendiğime göre ilimizde o kadar şirket olmasına rağmen sadece bir adet hizmet yeterlilik belgesi var. Yine aynı şekilde şehrimize termal başkenti diyoruz fakat 5 yıldızlı otellerimiz de dahil olmak üzere 2 tane hizmet yeterlilik belgesi var. Buradan anlaşılıyor ki TSE'nin belge verme konusunda bilgi eksikliğimiz var.” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da TSE’nin milli bir kuruluş olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Balkankanlıoğlu, TSE’nin yaptığı çalışmaların hem tüketicinin aldatılmaması, üretenler için de rekabet anlamında son derece önemli bir rol oynadığını anlattı.

Toplantının sonunda işadamı ve sanayicilere plaket takdiminden sonra Uludağ Üniversitesi İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İstatistik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından ‘Yöneticiler İçin 3. Göz: İstatistik’ semineri verildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü Mustafa Karaman, TSE Afyonkarahisar temsilcisi Kürşat Bacanlı, İl Müdürleri ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar