Afyon'da kurtarma tatbikatı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde çevre illerinde katılımıyla tatbikat düzenlendi. Tatbikata Ulusal Medikal Arama ve Kurtarma (UMKE) ile 112 Acil Servis Müdürlüğü ekipleriyle birlikte hastane personeli katıldı.Gerçekleştirilen tatbikatta senaryo...

Google Haberlere Abone ol
Afyon'da kurtarma tatbikatı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde çevre illerinde katılımıyla tatbikat düzenlendi. Tatbikata Ulusal Medikal Arama ve Kurtarma (UMKE) ile 112 Acil Servis Müdürlüğü ekipleriyle birlikte hastane personeli katıldı.

Gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinden yangın çıkarken, hastane yönetiminin yardım çağırması üzerine yoğun bakım ünitesinden yatan hastalar Ulusal Medikal Arama ve Kurtarma (UMKE) ile 112 Acil Servis Müdürlüğü görevlileri tarafından tahliye edildi. Tahliye edilen hastalar hastane bahçesinde kurulan sahra hastanesine taşındı. Ancak, bu sırada bazı UMKE görevlisi bayan ve erkek personelin güneş gözlükleriyle sedye taşıyarak yaralılara müdahalede bulundukları görüldü. Bu durum çevredekilerin ve tatbikata katılan bazı personelin gözünden kaçmadı. Uyarılar üzerine görevli personel güneş gözlüğünü çıkardıktan sonra tekrar görev alanına döndü.

Senaryo gereği yangın bölgesinden çıkarılan hastalara ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra 112 Acil servis Ambulansları ile başka hastanelere sevk edildi.

Tatbikattan geriye ise hafızalardan uzun süre silinmeyecek güneş gözlüklü personellerin kurtarma faaliyetlerine katılmaları kaldı.

Durum hakkında bilgisine başvurulan UMKE Afyonkarahisar sorumlularından Cengiz Durmuş, güneş gözlüklü personellerin başka illerden gözlemci olarak gelen personeller olduğunu öne sürerek, onların sadece tatbikatı izlediğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar