Afyon'da köy ve belde araçları bin kişiyle güzergah değişikliğini protesto etti

Afyonkarahisar’da araçları şehir içine sokulmayan köy, belde ve ilçe de taşımacılık yapanlar eylem yaptı. Seferler iptal edilirken, araçların garajdan giriş ve çıkışına izin verilmedi. Afyonkarahisar Belediyesi, ilçe, belde ve köylerden...

Google Haberlere Abone ol
Afyon'da köy ve belde araçları bin kişiyle güzergah değişikliğini protesto etti

Afyonkarahisar’da araçları şehir içine sokulmayan köy, belde ve ilçe de taşımacılık yapanlar eylem yaptı. Seferler iptal edilirken, araçların garajdan giriş ve çıkışına izin verilmedi.

Afyonkarahisar Belediyesi, ilçe, belde ve köylerden gelen araçların geliş ve gidişlerinde kullanacakları yeni güzergahları belirledi. Belediye meclisi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan yeni düzenleme 26 Haziran’dan(bugün) itibaren uygulamaya geçti. Ancak, güzargah değişikliği vatandaşların ve sürücülerin tepkisine neden oldu.

Sabah saatlerinden itibaren araçlarıyla Fuar alanındaki Köy garajına giren şoför esnafı burada toplanmaya başladı. İlerleyen saatlerde köy garajının çıkışını kapatan ve araçların çıkışına izin vermeyen kalabalık belediye başkanının olay yerine gelmesini istedi. Öfkeli kalabalığı sakinleştiremeyen polis, takviye istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekibiyle birlikte panzer ve TOMA gönderildi. Kalabalıkla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis, köy garajından araçların çıkışına izin vermeyen kalabalığa suç işlediklerini ve müdahalede bulunacakları uyarısında bulundu. Bunun üzerine bazı araçların çıkışına izin verildi.

Ahmetpaşa beldesinden gelip gittiğini ve özürlü olduğunu belirten Ali Başak, uygulamaya tepki gösterdi. 4 kişi gelip gittiklerini dönüşte şehir işine sokulmadığından iki minibüs değiştirerek köy garajına gitmek zorunda kalacağını belirten Başak, maliyetlerin arttığını, günde 12 lira daha fazladan para ödemek zorunda kaldığını anlattı.

Anıtkaya beldesinden gelen Ahmet Tikit, uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Bu konuya makul bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Tikit, köy garajına gitmek için ekstra para ödemek zorunda kaldıklarını bununda maddi külfet olduğunu anlattı.

Kezban Erüstün de Çıkrık beldesinden geldiğini hastanede tedavi olduğunu ancak iki minibüsle ancak köy garajına ulaştığını belirterek, “Eskiden böyle bir şey yoktu geçiş güzargahından binebiliyorduk. Ve geri çok kolay bir şekilde dönüş yapabiliyorduk. Ancak, şu anda çok ciddi bir külfet olacak.” dedi.

YENİ GÜZARGAHLAR ŞU ŞEKİLDE

Kütahya ve İzmir İstikametinden gelenlerin köy garajına geliş güzergahı: Turgut Özal Bulvarı- Atatürk Caddesi- Stadyum Kavşağı- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı- Fuar Kavşağı - Fuar Alanındaki Köy garajına varış.

Köy garajından dönüş güzergahı: Köy garajından çıkış - Fuar Kavşağından sola dönüş -Ankara Karayolu- Köprülü Kavşaktan çevre yoluna çıkış- çevre yolundan Kütahya ve İzmir istikametindeki ilçe, kasaba ve köylere gidiş.

Konya ve Şuhut İlçesinden gelenler: Adnan Menderes Bulvarı- Karayolları Kavşağı- İnönü Caddesi- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı-Fuar Kavşağı - Fuar Alanındaki Köy Garajına varış.

Köy Garajından dönüş güzergahı: Köy Garajından çıkış - Fuar Kavşağından sola dönüş -Ankara Karayolu- Köprülü Kavşaktan çevre yoluna çıkış- çevre yolundan Konya ve Şuhut İlçesi istikametindeki ilçe, kasaba ve köylere gidiş.

Eskişehir istikametinden gelenler: Gazlıgöl Yolu- Maliye Kavşağı- Atatürk Caddesi- Stadyum Kavşağı- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı- Fuar Kavşağı- Fuar Alanındaki Köy Garajına varış

Köy Garajından dönüş güzergahı: Köy Garajından çıkış- Fuar Kavşağından sola dönüş -Ankara Karayolu- Köprülü Kavşaktan çevre yoluna çıkış- çevre yolundan Eskişehir istikametindeki ilçe, kasaba ve köylere gidiş.

Organize Sanayi Bölgesi istikametinden gelenler: Organize Sanayi Yolu-Filli Kavşak- Maliye Kavşağı- Atatürk Caddesi- Stadyum Kavşağı- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı- Fuar Kavşağı- Fuar Alanındaki Köy Garajına varış.

Köy garajından dönüş güzergahı: Köy Garajından çıkış- Fuar Kavşağından sola dönüş -Ankara Karayolu- Köprülü Kavşaktan çevre yoluna çıkış- çevre yolundan Organize Sanayi Bölgesi istikametindeki ilçe, kasaba ve köylere gidiş.

Ankara istikametinden gelenler: Ankara Karayolu -Fuar Kavşağı - Efeler Kavşağı -Jandarma Kavşağından dönüş - Efeler Kavşağı - Fuar Kavşağı - Fuar alanındaki Köy Garajına varış.

Köy Garajından dönüş güzergahı: Köy Garajından çıkış- Fuar Kavşağından sola dönüş -Ankara istikametindeki ilçe, kasaba ve köylere gidiş.

CİHAN

Yorumlar