Afyon’da 24 zenginleştirilmiş kütüphane hizmete girdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında kurulan zenginleştirilmiş kütüphanelere 24 tane daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Afyon’da 24 zenginleştirilmiş kütüphane hizmete girdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında kurulan zenginleştirilmiş kütüphanelere 24 tane daha eklendi.

Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen törende, farklı 24 okula yapılan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından yapıldı. Törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Afyonkarahisar’ın Türkiye genelinde Zenginleştirilmiş Kütüphane konusunda çok önlerde olduğunu söyledi. Biçerli, kütüphanelerin dizaynından, kullanım alanına kadar çok güzel ve kullanışlı olduğunu belirterek, bu başarının sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Afyonkarahisar’ın Türkiye genelinde öncü ve önder illerden olmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi. Balkanlıoğlu, “Milletimiz ve özellikle çocuklarımız, maalesef teknolojiyle iyice haşır neşir olduktan sonra kitap okumayı bıraktı. Ne varsa bilgisayardan ve teknolojiden faydalanarak işi çözmeye çalışıyor. Bizim çocukluğumuzda hep kütüphaneye giderdik. Abone olurduk. Türk klasikleri, dünya klasikleri ne varsa hepsini okumuştuk. Elimizden kitabı düşürmezdik.” dedi. Balkanlıoğlu, bu tür kütüphanelerde, güzel mekanlarda çocukların ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını yeniden kazanacağına inandığını belirtti.

Konuşmaların sonunda gerçekleştirilen plaket takdimi ardından zenginleştirilmiş kütüphanelerin toplu açılışı protokolü üyeler tarafından gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar