Afyon Özel Hareket Şube Müdürü de Musul’da rehin tutuluyor

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul’daki Türk Konsolosluğu’nu işgal etmesinin ardından rehin alınanlar arasında Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürü Safi Özmaya da bulunuyor. Özmaya’nın yurt dışı görevi...

Google Haberlere Abone ol
Afyon Özel Hareket Şube Müdürü de Musul’da rehin tutuluyor

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul’daki Türk Konsolosluğu’nu işgal etmesinin ardından rehin alınanlar arasında Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürü Safi Özmaya da bulunuyor. Özmaya’nın yurt dışı görevi nedeniyle Musul’da bulunduğu ve hala rehin tutulduğu öğrenildi.

Afyonkarahisar Emniyetinde görevli 2 çocuk babası Safi Özmaya’nın 3 aylık yurt dışı görevi dolayısıyla Musul’a gittiği ve görevi sırasında rehin alındığı belirtildi. Özmaya, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğüne atanan İbrahim Özel’in göreve başlamasının ardından görev yeri değişen 18 şube müdürüyle birlikte Özel Hareket Şube Müdürlüğünden alınarak Eğitim Şube Müdürlüğüne atanmıştı.

Özmaya'nın eşi Seher Özmaya eşinin rehin alınması ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili olarak konuşmak istemediğini belirtti.

Öte yandan IŞİD'in ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın yapan örgüt, aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişiyi halen rehin tutuyor. Aralarında iki bebeğin de bulunduğu rehinelerin bırakılması için Türkiye'nin girişimleri sürerken, IŞİD militanlarının rehineleri Musul Valiliği binasında tuttuğu belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar