Afyon OSB, aidatlarını ödemeyen üyelerini mahkemeye verecek

Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Bekir Yeşilay, aidatlarını ödemeyen üyeler hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinin(OSB) 2013 yılı 12. Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda 2014...

Google Haberlere Abone ol
Afyon OSB, aidatlarını ödemeyen üyelerini mahkemeye verecek

Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Bekir Yeşilay, aidatlarını ödemeyen üyeler hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinin(OSB) 2013 yılı 12. Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda 2014 yılı çalışma programı ve tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. OSB Başkanı Bekir Yeşilay, genel kurulda kuyulara sayaç takılması, genişleme çalışmaları, lojistik üs, kreş, meslek lisesi, köprülü kavşak, atık su arıtma tesisi, itfaiye ve üye aidatları konusunda bilgi verdi.

Üye aidatları konusunda yaşanılan sıkıntıları aşmak zorunda olduklarını belirten Yeşilay, yönetim ve personel olarak teker teker üyeleri ziyaret ederek aidatların ödenmesi konusunda uyarılarda bulunacaklarını kaydetti. Yeşiley, “Yönetimimizi kanuni açıdan da bağlayan konular var. Bu işin sonunda Ağır Ceza’da yargılanmakta söz konusudur. Yani çok ciddi bir konudan bahsediyoruz. Arkadaşlarımızı buradan uyarmak isterim ki 13 bin lirayı, 30 bin lira olarak ödemesinler. Son uyarılarımızı yaptıktan sonra bizler de hukuki süreci başlatacağız. Hiçbir üyemizin şüphesi olmasın ki kimseyi kimsenin sırtında taşıtmam. Bu göreve sizin oylarınız ve teveccühünüzle geldik. Gece gündüz demeden sanayicimiz için çalışıyoruz.” dedi. Yeşilay, ödenmeyen aidatların miktarının işlerini aksatacak miktarda olmadığını, ancak hem diğer üyelerden gelen tepkiler hem de yasal olarak bağlayıcılığı olduğunu kaydetti.

”ÇOCUKLARIMIZIN DAHA NİTELİKLİ İŞLERDE ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ”

Yeşilay, OSB’de Endüstri Meslek Lisesi ve kreş açma çalışmalarında da sona geldiklerini söyledi. Yeşilay, Endüstri Meslek Lisesinde eğitim alan çocukların gelişen sanayi teknolojilerine uygun olarak eğitilmesi konusunda da ilgililerle koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirterek, önümüzdeki dönemlerde açılacak olan okulda bölümleri belirleyeceklerini anlattı. Yeşilay, “Memleketimizin çocuklarının ağır değil, daha nitelikli işlerde çalışmasını istiyoruz. Bu biz sanayicilerinde menfaatine olacaktır. İyi ve doğru bölümde eğitim almış personel işlerimizin kalitesini artıracaktır. OSB’de yine eğitim konusunda önemli bir konuyu çözmek üzereyiz. Bayan elemanlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Kreş açma konusunda da karar aldık. İş adamı Asım Kocabıyık’ın ismini taşıyacak olan kreşimizi en kısa zamanda yapacağız.” diye konuştu.

OSB’nin en önemli konularından bir tanesinin de atık su arıtma tesisi olduğunu ifade eden Yeşilay, bu probleminde çözülmek üzere olduğunu kısa bir süre içerisinde arıtma tesisine bağlanacaklarını dile getirdi. Yeşilay, yeni organize sanayi bölgesi kurma çalışmalarının başladığını anlattı. CİHAN

Yorumlar