Afyon Emniyeti, 3 bin anasınıfı öğrencisine ulaşıp polisi anlatacak

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, çocukların küçük yaşlardan itibaren polis sevgisini kazanmaları, trafik kurallarını ve doğru davranış kurullarını öğrenmeleri için proje hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Afyon Emniyeti, 3 bin anasınıfı öğrencisine ulaşıp polisi anlatacak

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, çocukların küçük yaşlardan itibaren polis sevgisini kazanmaları, trafik kurallarını ve doğru davranış kurullarını öğrenmeleri için proje hazırladı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ana sınıfı öğrencilerine yönelik hazırlanan ‘Gelecek Sizsiniz’ isimli projesiyle bir yıl boyunca 3 bin 166 öğrenciye ulaşılacak. Şu ana kadar 15 okulda ana sınıfı öğrencilerine polisin göreviyle ilgili sunum yapıldı. Çizgi film karakterleri eşliğinde çocuklara trafik ve doğru davranış kurallarıyla birlikte polisin görevleri anlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan protokolle başlatılan projeye Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalında görevli öğretim üyeleri destek veriyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, proje hakkında bilgi verdi. Özgünül, anasınıflarında öğrenim gören çocuklara yönelik sokağa, parka, evlerinin bahçelerine çıktıklarında dikkat etmeleri gereken kurallar, evlerinin kapısı çalındığında nasıl hareket etmeleri gerektiği, sokakta maruz kalabilecekleri tehlikeler karşısında davranış tarzları, tanımadığı kişilerle konuşmamaları gerektiği hususlarını içeren doğru davranış kuralları ile trafik kurallarının çizgi film sunumu eşliğinde anlatıldığını kaydetti. Özgönül, “Bireyin kimliğinin şekillenmeye başladığı 5 -6 yaş grubu ve anaokulu çağında eğitim öğretim gören çocuklarımızın teknolojinin ilerlemesine paralel olarak suç ve suç eşitlerindeki artış ile birlikte eğitimlerini herhangi bir suça karışmadan emniyetli bir ortamda görmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Diğer bir amaç ise küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı trafik kuralları konusunda bilinçlendirmektir.” dedi.

“POLİSİ DE SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Özgönül, bu projeyle aynı zamanda çocuklara polisi sevdirmek, çocukların polisten çekinme duygusunu ortadan kaldırmak, polisin çocukları korkutan değil, kuşatan koruyucular olduğu hissini kazandırmayı da hedeflediklerini anlattı. Özgönül, “Çocuklara doğru davranışlar kazandıracak çalışmalar yapmanın yanında polislik mesleğini tanıtmak, polisin de içlerinden biri olduğu hissini yerleştirmek, çocuk gözünde olumlu polis imajı oluşturmak, polis-çocuk ilişkilerini geliştirerek saygılı, duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla çizgi film kahramanları eşliğinde eğitici ve bilgilendirici sunumlar hazırlanmıştır.” diye konuştu.

Özgönül, proje sonrasında çalışmaların bir rapor haline getirilerek analiz edileceğini ve bundan sonraki çalışmalarda bir yol haritası belirlenmesi konusunda ilgililere kaynak olarak sunulacağını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar