Afyon Belediyesi Meclisi üyesi, pazarlık yaparken teknik takibe takıldı iddiası

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi üyelerinden bazılarının, ihale pazarlığında teknik takibe yakalandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Afyon Belediyesi Meclisi üyesi, pazarlık yaparken teknik takibe takıldı iddiası

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi üyelerinden bazılarının, ihale pazarlığında teknik takibe yakalandığını iddia etti. Görgöz, meclis üyelerinden bazılarının, dinleme kayıtlarına takıldığı belgelerle birlikte kişiye özel çıkar sağlamak için yapıldığını iddia ettiği imar değişikliklerine ait belgeleri basınla paylaştı.

CHP il teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen Görgöz, belediyenin otopark ihalesinde emniyet kayıtlarına yansıyan telefon dökümlerine göre, bir belediye meclis üyesiyle müteahhit arasında geçen ve para alışverişinin de konuşulduğu dökümü açıkladı. Görgöz, belediye meclis üyesinin ismini vermezken, şehrin önde gelen tanınmış iş adamlarından birisi olduğunu belirtti.

Otapark ihalesinde, ihale yolsuzluğu yapıldığının belgelerle ispatlandığını ancak mahkemenin hala devam ettiğini ifade eden Görgöz, mahkemenin atadığı bilirkişi raporlarında, belediyenin suçlu bulunduğunu kaydetti. Görgöz, “Bilirkişi raporları, bunun suçlu olduğunu ve teknik takip dökümlerine bakıldığında çok çirkin ilişkilerin olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilirkişinin raporuna göre, otopark ihalesinin prosedürlere uygun olarak gerçekleşmediği hiçbir araştırma ve analiz yapılmadan ve mevzuattan uzak ihale dökümanı düzenlendiği, ihale mevzuatına uygun ilan yapılmadığından tam rekabet ortamının sağlanmadığı, tahmini bedel, araştırmanın mevzuatta öngörüldüğü şekilde ve sağlıklı yapılmadığından, bazı isteklilere haksız kazanç sağladığı, dolayısıyla kurumda zarar meydana geldiği belirtilmiştir. Raporda yine yetkililerin görevlerinin gerektirdiği gibi özen ve dikkat göstermedikleri gibi, yetkilerini mevzuat içerisinde kullanmadığı, uhdesinde ihale için sözleşme yapmayan ve taahhüdünü yerine getirmeyen istekli ve müşterilerin, ihaleye girmelerini yasaklama yerine ihalelere alınmalarına taraf olarak, ihaleye fesat karıştırma suçunu işledikleri ortaya konmuştur.” diye konuştu.

"ŞAHISLARA ÇIKAR SAĞLAMAK İÇİN İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI"

Görgöz, öte yandan, imar planı değişikliklerinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, meclis üyeleri, imar müdürü ve bazı personel hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçuyla ilgili olarak haklarında dava açıldığını söyledi. Görgöz, belediyenin, bir kısım şahıslara özel çıkar sağlamak için yaptığı değişikliklerle kamuyu zarara uğrattığının tespit edildiğini anlattı. Kendilerine bu şekilde bir çok bilgi ve belge geldiğini ifade eden Görgöz, amaçlarının kimseyi suçlamak olmadığını, halkın refahı ve mutluluğu için bu tür olayların aydınlığa çıkmasını istediklerini, sorumluların da çıkıp açıklama yapmasını beklediklerini dile getirdi.

Görgöz, şunları söyledi: “Yetkililer, daha şeffaf bir şekilde davransınlar, halka hesabını versinler. Örneğin belediyenin YÜNTAŞ şirketi. Gelir nedir, kaç kişi çalıştırır? Kimlere hizmet eder, amacı nedir? Ne için kurulmuştur? Amacına hizmet ediyor mudur? Akarçay projesinde halkı bekleyen büyük bir tehlike vardır. Yanları kapatılmış 2 bin 200 metre uzunluğunda 40 metre eninde derinliğinde bir koca havuz altı boş çamur yanları betondur. Burada zaten alttan çıkan sular akara giderken şimdi önü tıkandığı için etrafındaki evlerin temelini su basar hale gelmiştir. Bundan 10 yıl sonra Afyon’a ne getirir ne götürür bunun hesabının iyi yapmak gerekiyor.”



CİHAN

Yorumlar