Afşin'de kütüphanesiz okul kalmadı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yürütülen 'Kütüphanesi Okul Kalmasın' projesi sayesinde 15 okul kütüphaneye kavuştu.T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilen Afşin İlçe...

Google Haberlere Abone ol
Afşin'de kütüphanesiz okul kalmadı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yürütülen 'Kütüphanesi Okul Kalmasın' projesi sayesinde 15 okul kütüphaneye kavuştu.

T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen “SODES'le Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” ortaokullar arası kitap okuma yarışmasıyla tamamlandı. İlçe genelinde kütüphanesi olmayan veya eksik kitabı bulunan 15 okul için uygulanan proje kapsamında kitaplık, masa, sandalye ve kitaplar alınarak okullara teslim edilerek kütüphaneler oluşturuldu. Kütüphane oluşturulan okullarda öğrencilere kitap okuma yarışması yapılarak öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlandı.

Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödül töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, proje ekibini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Aksoy,"Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanıp yürütülen 69 bin TL'lik bütçeli SODES'le Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi başarılı bir şekilde uygulandı ve tamamlandı. Proje kapsamında oluşturulan kütüphanelerle öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılırken okullarımızda da kütüphane oluşturulmuştur. Proje faaliyetlerinden kitap okuma yarışmasıyla okuma alışkanlığı tatlı bir rekabet ortamıyla sağlanmaya çalışılmıştır." dedi.

Kitap okuma yarışmasında; Afşin merkez Fatih Ortaokulu'ndan; Sema Yavşan 1. olurken 2. Afşin merkez Fatih Ortaokulu'ndan Şaziye Karataş, 3. Altaş Ortaokulu'ndan; Hatice Karataş, 4. Afşin İmam Hatip Ortaokulu'ndan; Abdullah Türkkahraman, 5. Afşin İmam Hatip Ortaokulu'ndan; Fadime Dağ oldu.

CİHAN

Yorumlar