Afşin'de kuduz vakası

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Büyüktatlı Mahallesi'nde bir tilkinin dağda otlayan keçi sürüsüne saldırması sonucu mahallede kuduz karantinası başlatıldı.Afşin Büyüktatlı Mahallesi'nde önceki gün dağda otlayan keçi sürüsüne...

Google Haberlere Abone ol
Afşin'de kuduz vakası

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Büyüktatlı Mahallesi'nde bir tilkinin dağda otlayan keçi sürüsüne saldırması sonucu mahallede kuduz karantinası başlatıldı.

Afşin Büyüktatlı Mahallesi'nde önceki gün dağda otlayan keçi sürüsüne bir tilkinin saldırması sonucu keçi yaralandı. Keçinin bir kaç gün içerisinde dengesiz hareketlerini gören çoban, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne haber verdi. Tarım Müdürlüğü ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek incelemede bulundu. Tilkinin saldırdığı keçileri imha eden Tarım Müdürlüğü ekipleri diğer hayvanları da tedbir amaçlı aşıladı.

Büyüktatlı Mahallesi ekiplerce 6 ay canlı hayvan giriş çıkışına kapatıldı. Mahalle Muhtarı Tahsin Karakuş, Büyüktatlı Mahallesi'ndeki karantinanın tedbir amaçlı olduğunu belirterek, mahallenin 6 ay karantina altında kalacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar