Afşin’de bayrak indirme olayına tepki

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı. Afşin’de cuma namazı sonrasında toplanan vatandaşlar, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.Ülkü...

Google Haberlere Abone ol
Afşin’de bayrak indirme olayına tepki

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı. Afşin’de cuma namazı sonrasında toplanan vatandaşlar, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Ülkü Ocakları Afşin Şubesi'nin organizasyonunda, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen yürüyüş, Afşin Ulu Camii önünde başladı. Grup adına basın açıklaması yapan Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Sefa Dal, "Bağımsızlığımızın sembolü, milli şeref ve namusumuzun simgesi, kardeşliğimizin timsali Ay Yıldızlı bayrağımızın çekildiği gönderden indirilmesi, Türklük değerlerine yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanlarla, onlara taviz üstüne taviz verenler bilsinler ki, Türklük değerlerini korumak ve savunmak uğruna yardan, anadan, serden geçebilecek milyonlarca Türkoğlu Türk var." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup yaklaşık 200 metre yürüyerek dağıldı.

CİHAN

Yorumlar