Afşin’de arazilerde kuraklık başlayınca Adatepe Barajı'nın kapakları açıldı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, kuraklık sıkıntısı çeken tarım arazileri için DSİ 204. Şube Müdürlüğü sulama için Adatepe Barajının dipsavak vanalarını açtı.Kahramanmaraş’ın Kuzey ilçeleri olan Göksun, Afşin, Elbistan’na...

Google Haberlere Abone ol
Afşin’de arazilerde kuraklık başlayınca Adatepe Barajı'nın kapakları açıldı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, kuraklık sıkıntısı çeken tarım arazileri için DSİ 204. Şube Müdürlüğü sulama için Adatepe Barajının dipsavak vanalarını açtı.

Kahramanmaraş’ın Kuzey ilçeleri olan Göksun, Afşin, Elbistan’na yöre tarımı için büyük önem taşıyan karın bu yıl yağmaması yaz yağmurlarının da yeteri kadar düşmemesi nedeniyle kara kara düşünen çiftçinin imdadına Afşin DSİ 204. Şube Müdürlüğü yetişerek Adatepe Barajının dipsavak vanalarını açarak çiftçiyi sevindirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Afşin DSİ 204. Şube Müdürü Hikmet Böke şunları söyledi: "Geçtiğimiz aylarda su tutulmasına başlanan ve telekonferans sistemi ile açılışı yapılan Adatepe Barajımızda biriken Suyu yöre çiftçisinin hizmetine sunduk. Bugün Barajın dipsavak vanalarını açtık. Yöre çiftçisinin kuraklık nedeniyle perişanlık çekmesini önlemek amacıyla barajın dipsavak vanaları bir süreliğine açık kalacak. Afşin’de tarım yapılan Esence, Deveboynu, Kargabükü, Nadır, Erçene, Soğulcak gibi yerleşim yerlerinde çiftçimizin yüzü gülüyor. DSİ 204. Şube Müdürlüğü olarak kuraklıktan çatlayan topraklara cansuyu olarak gördüğümüz Adatepe Barajımız ilk hizmetini Afşin çiftçisine vermiş oldu. Elimizden geldiği kadarı ile çiftçimize destek olmaya çalışacağız."

Barajın dipsavak vanalarının açılmasıyla birlikte kuraklıktan çatlayan tarım toprakları suya kavuştu. CİHAN

Yorumlar