Afrin'de kuşatma tamamlandı

Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısı 4 köyün daha ele geçirilmesiyle birlikte kesildi. Böylece, kuzey ve batıdaki köylerde bulunan YPG'li teröristler kapana kısılmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Afrin'de kuşatma tamamlandı

Afrin'de kuşatma tamamlandı. TSK'dan yapılan açıklamada, Doğu-Batı'dan gelen birlikler kuzeyde birleşti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 4 köyü daha teröristlerden kurtardı.

Sahadan gelen haberlere göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Mabatlı beldesine bağlı Kokani ve Aynel Hacer ile güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Heltangarbi ve Çakıllıeccum köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı. Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 3567 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Böylece, Mabatlı beldesi ile Afrin ilçe merkezi arasındaki ana kara yolu bağlantısı kesilmiş oldu.

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 221'i köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 265'e ulaştı.

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

5 belde TSK'nın kontrolü altında

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

Yorumlar