Afrin'de kaybolan iki askerin naaşlarına ulaşıldı

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı sırasında kaybolan iki askerin naaşı bulundu. İki askerin 23 Ocak'ta şehit düştüğü ancak naaşlarına ulaşılamadığı açıklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Afrin'de kaybolan iki askerin naaşlarına ulaşıldı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyindeki teröristlerin temizlenmesi için 18 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın beşinci gününde şehit düşen ancak naaşlarına ulaşılamayan iki askerden haber var. Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'de kaybolan iki askerin naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

Genelkurmay BAşkanlığından bugün yapılan açıklamada, ''Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 23 Ocak 2018 tarihinde şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muatdağı’nın naaşlarına ulaşılmıştır'' denildi.

TSK'nın yaptığı son açıklamada ''Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 23 Ocak 2018 tarihinde şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın naaşlarına ulaşılmıştır. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.'' denildi.

BUGÜN ÜÇ KÖY DAHA TEMİZLENDİ

18 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı asıl hedef olan Afrin merkezinin temizlenmesinden sonra devam ediyor. TSK ve ÖSO birlikleri bugün de 3 köyü teröristlerden temizleyerek operasyona devam etti.

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin güneyinde teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında Fafretin, Bercke ile Kebaşin köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

Son dakika haberine göre, TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart'ta Afrin ilçe merkezi ile ilçenin kuzeyi, doğusu ve batısındaki noktaların tümünü ele geçirmişti.

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor.

Yorumlar

Nisa Rabbimden şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum...