Afrika'nın 28 büyükelçisi Çorum sanayisini inceledi

Afrika Büyükelçiler Birliği'ne üye 28 ülkenin Ankara büyükelçileri, iş adamı Uğur Barlık'ın davetlisi geldikleri Çorum'da kentin sanayi tesislerini gezdi.

Google Haberlere Abone ol
Afrika'nın 28 büyükelçisi Çorum sanayisini inceledi

Afrika Büyükelçiler Birliği'ne üye 28 ülkenin Ankara büyükelçileri, iş adamı Uğur Barlık'ın davetlisi geldikleri Çorum'da kentin sanayi tesislerini gezdi. İlk olarak Barlık'ın fabrikasında incelemelerde bulunan heyet daha sonra Çorum Valisi Sabri Başköy'ü ziyaret ederek kent sanayi hakkında bilgi aldı.

    Burada büyükelçiler heyeti adına konuşan Nijerya Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid, yoğun programına rağmen kendilerini ağırladığı için Vali Başköy'e teşekkür etti. Afrika Büyükelçiler Birliği'nin 28 ülkenin katıldığı bir birlik olduğunu ifade eden Abdulhamid, birliğe 3 ülkenin daha katılacağını sayılarının 31'e çıkacağını kaydetti. Abdulhamid, ''Çorum sanayisini incelemek istiyoruz. Afrika ülkeleri olarak Türkiye bize çok yakınlık gösterdi. Yapacağımız ticari anlaşmalar ile bu gelişlerimizi daha da sıklaştıracağız. Dolayısıyla ülkelerimiz daha da birbirine yakınlaşacaktır.'' dedi.

    Konuk büyükelçileri 7 bin yıllık barış ve kardeşliğin şehri Çorum'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Başköy ise ''Çorum 500 sanayi kuruluşu ile Türkiye'de sanayi alanından önde gelen illerden biridir. Bu sanayi kuruluşlarımız; başta makine olmak üzere taş, toprak, kimya, plastik, tarım ürünleri, ahşap ve mobilya gibi çeşitli sektörlerde toplam 120'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Ayrıca bu 500 sanayi kuruluşları arasında sıfırdan fabrika kurarak anahtar teslimi yapan fabrikalarımız var.'' diye konuştu.
    
    Kentin önemli sanayi kuruluşlarının Çorum Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer aldığına değinen Başköy, ''Organize Sanayi Bölgemiz, her geçen gün çeşitli sektörlerde gelişimini sürdürmeye devam etmektedir. Burada yapacağınız çalışmalar ile ülkemiz ve ülkeleriniz arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkiler daha da gelişecektir. '' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar