Afrikalı iş adamları Mardin’de

TUSKON’un düzenlediği Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında Türkiye’ye gelen Afrikalı iş adamları Mardinli iş adamları ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Afrikalı iş adamları Mardin’de

TUSKON’un düzenlediği Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında Türkiye’ye gelen Afrikalı iş adamları Mardinli iş adamları ile bir araya geldi.

Gaziantep’ten sonra Mardin’e çıkarma yapan Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti'nden iş adamları, MARİAD ve KASGİAD tarafından Erdoba Elagans Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Doğu Afrika’dan gelen 21 iş adamı Mardinli iş adamlarını kendi ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti. Toplantıya Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu, Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Kenan Özçelik, Demokratik Kongolu iş adamı Mösyö Roland, Kongo Cumhuriyeti'nden Mösyö Paskal, Mardin Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sıraç Ballı ve Mardinli iş adamları katıldı.

"ÇIKAR VE RANT YERİNE YATIRIM YAPIYORUZ"

Toplantıda konuşma yapan Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu, GÜNSİAF ve TUSKON aracılığıyla Gaziantep’te düzenlenen Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında Afrikalı iş adamlarını Mardinli iş adamları ile buluşturduklarını belirtti.
Çıkar ve rant ekonomisi dışında yeni fırsatların oluşturulduğu bu etkinliklerin çok önemli olduğunu belirten MARİAD Başkanı M. Ali Babaoğlu, TUSKON’un gayretli çalışmaları sonucunda son 8 yılda Türkiye’nin Afrika’ya ticaretinin 4,5 kat arttığını söyledi.

Bu toplantıların hep batıda yapıldığına dikkat çeken Babaoğlu, "TUSKON sayesinde Gaziantep’te bu etkinliğin yapılması büyük önem arz etmektedir. Yapılan bu görüşmeler neticesinde iş adamlarımızı bölgemizdeki illere dağıtıp burada ticari ilişkileri homojen bir şekilde bölgedeki illere yaymış oluyoruz. Malumunuz bölgemizdeki genel dış ticaretimiz Irak ve Suriye ile sınırlı olup Bu etkinlik neticesinde yeni iş fırsatlarına yelken açacağız.” dedi

"MASUM İNSANLAR ORANTISIZ BİR GÜCE MARUZ KALIYOR"

Türkiye’de son 2 ayda yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü kaydeden Babaoğlu, "Çeşitli iftiralara maruz kalmış masum insanlar orantısız bir güce maruz kalmıştır. Üzülerek söylemeliyim dershane konusunda da haklılığımız ortaya çıkmıştır." diye belirtti.

Çıkar ve rant ekonomisi dışında yeni fırsatların oluşturulduğu bu etkinliklerin çok önemli olduğunu da değinen Babaoğlu, şöyle konuştu: "TUSKON’un son 8 yılda Türkiye’nin Afrika’ya olan ticareti 4,5 kat arttı, inşallah bu rakam 10 katına çıkacaktır. Gaziantep’te yapılan ticaret köprüsünün benzerini inşallah Doğu Afrika’da gerçekleştireceğiz. Siz değerli dostları Afrika’daki bu etkinliklere davet ediyorum.” şeklinde konuştu

"AFRİKA NERE MARDİN NERE"

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Kenan Özçelik ise Anadolu insanının ülkesi için ne tür fedakârlıklar gösterdiğini bugün bu toplantıda bir kez daha şahit olduklarını söyledi. Özçelik, “Afrika ve Türkiye arasında ticaret köprüleri inşa eden TUSKON’a teşekkür ediyoruz. Afrika nere Mardin nere, ama bu insanları Türkiye’ye getirip iş adamları ile buluşturmak hiç kimseye nasip olmuyor. Bu gibi çalışmaların ülkemiz ve 150 yıldır sömürülen Afrika insanına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi TUSKON aracılığı ile tanıdıklarını belirten Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen iş adamı Mösyö Roland, "Kongo’da yatırım yapmak isteyen samimi Türk iş adamlarına tercüman olmaya her zaman hazırız. Türk iş adamları ile iş yapmak çok büyük bir kazanç. Türk kardeşlerimi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yatırım yapmaya davet ediyorum. Kapımız her zaman açıktır.” diye konuştu.

Daha sonra Afrika’dan gelen iş adamlarına MARİAD Başkanı M. Al Babaoğlu tarafından plaket verildi. Toplantı sonunda Mardinli iş adamları ile Afrikalı iş adamları karşılıklı ticaret için görüş alışverişinde bulundu. CİHAN

Yorumlar