Afiş asma kavgasında bir kişi yaralandı

Seçim çalışmalarının hız kazandığı Diyarbakır'da, HÜDA PAR ile BDP'lilerin ardından bu kez AK Partili ve BDP'li gençler kavga etti.

Google Haberlere Abone ol
Afiş asma kavgasında bir kişi yaralandı

Seçim çalışmalarının hız kazandığı Diyarbakır'da, HÜDA PAR ile BDP'lilerin ardından bu kez AK Partili ve BDP'li gençler kavga etti. Merkezdeki Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde bayrak asmaya çalışan iki partiye mensup gençler bir süre sonra taşlı sopalı kavgaya tutuştu. Olayda yaralanan bir BDP'li hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hadisenin duyulması üzerine BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak ve il yöneticileri olay yerine gitti. Burada konuşan Kışanak, saldırıyı kınadığını söyledi. Kışanak, "Partimizin bayraklarını asmak isteyen 6 - 7 kişilik bir gruba AKP seçim bürosundan gelen, ellerindeki silah ve sopalarla partili arkadaşlarımıza saldırmıştır. Bu partimize yönelik yapılmış bir saldırıdır. Bu olayı şiddetle kınıyoruz." dedi. Grubun sopalarla hazırlıklı geldiğini söyleyen Kışanak, olayda 3 kişinin silah çektiğini ileri sürdü. Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlardan sadece 1 kişi gözaltına alınmış. Diğer 2 kişi koruma altına alınmıştır. Bu bir eşkıyalıktır. Bu konuda açıklama yapması gereken saldırganları yargıya teslim etmesi gereken AKP'dir. Hem AKP hem de hükümet huzurlu bir seçim çalışması yapılmasını istiyorsa buradaki saldırıyı yapanların yargıya teslim edilmesi lazım. Bu saldırıya göz yummayacağız. Bizden sağduyu çağrısını bekleyenlere şu eşkıyalık karşısında suskunlarsa biz onlara dilsiz şeytan diyeceğiz. Belli ki birileri bu kentte huzursuzluk ve karışıklık ortamı yaratmaya çalışıyor. Bu kent sahipsiz değildir." CİHAN

Yorumlar