Afganistan şehidinin evinde yas var

Afganistan'da düzenlenen saldırıda, şehit olan Piyade Uzman Çavuş 38 yaşındaki Adem Şengül'ün Samsun'daki baba evine ateş düştü.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan şehidinin evinde yas var

Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Kabil'deki Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan Türk Büyükelçiliğine gelen iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü bir vasıta ile düzenlenen saldırıda 2 ay öncelikle geçici görevle bu ülkeye giden evli ve 1 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül, şehit düştü.

Samsun Merkez Komutanı Tankçı Albay Osman Akyıldız, Piyade Albay Saffet Akçin ve beraberindeki heyet bu sabah şehidin merkez İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi Karadeniz Caddesi'ndeki Zümrüt Apartmanı'nda oturan babası, 79 yaşındaki Hüseyin ve anası 63 yaşındaki Döndü Şengül'e acı haberi verdi. Oğullarının şehit haberiyle yıkılan baba ve anneye 112 Acil katkı ekipleri müdahale etti. Oğlunun şehit edilmesi haberiyle gözyaşlarına boğulan baba Hüseyin Şengül, "Vatan sağ olsun. Şehit babası olma mertebesine eriştik. Geçtiğimiz Cuma günü kendisiyle cep telefonu aracılığı ile görüntülü konuştuk. Durumunun aşırı iyi olduğunu söyledi" dedi. 

Öte yandan İstanbul'un Pendik İlçesi Güzelyalı Mahallesi Narenciye Sokak'ta oturan şehidin benzeri Nurgül ile 5 yaşındaki oğlu Eren Şengül'ün karayoluyla Samsun'a gelmek üzere devinim ettiği bildirildi. 

Amasya'nın Gümüşhacıköy nüfusuna kayıtlı bulunan şehidin nereye defnedileceğine eşinin karar vereceği kaydedildi. Şehit haberinin duyulması üstüne çevredeki binalara ve baba Hüseyin Yengül'ün oturduğu apartmana Türk bayrakları asıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar