Afgan çocuğun nasıl öldüğünü adli tıp raporu belirleyecek

Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde polis dayağı sonucu öldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu 17 yaşındaki Lütfullah Tacik ile ilgili soruşturma, alınan gizlilik kararıyla sürdürülüyor. Savcılık, Adli...

Google Haberlere Abone ol
Afgan çocuğun nasıl öldüğünü adli tıp raporu belirleyecek

Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde polis dayağı sonucu öldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu 17 yaşındaki Lütfullah Tacik ile ilgili soruşturma, alınan gizlilik kararıyla sürdürülüyor. Savcılık, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapora göre soruşturmanın derinleştirileceğini söyledi.

Iğdır'ın Aralık ilçesinde, 16 Mayıs'ta jandarma tarafından yapılan operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu 21 Afgan uyruklu, yasa dışı yollardan yurda girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. 21 kaçak, yapılan işlemlerin ardından geri gönderilmek üzere Van'da bulunan Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi. Buradaki işlemleri tamamlanıncaya kadar 18 yaşından küçük olanlar da Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde misafir edildi. 10 gün burada kalan 7 çocuk, son işlemlerinin tamamlanması için yeniden Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'ne çağrıldı.

Bir gazetede yer alan iddiaya göre, burada bilgi alan polislerden birisi, lösemi hastası olduğu belirtilen 17 yaşındaki Lütfullah Tacik'e şiddet uyguladı. Bu sırada rahatsızlandığı belirtilen Tacik, polisler tarafından hastaneye götürüldü. 4 gün yoğun bakımda kalan Tacik, 31 Mayıs'ta yaşamını yitirdi. Doktorlar, Tacik'in lösemi hastası olduğunu rapor ederken, aynı gün gönderme merkezine giden diğer 6 çocuk verdikleri ifadelerinde, bir polisin Tacik'i darp ettiğini ve bundan dolayı hastaneye götürüldüğünü söyledi. Savcılık, bu ifadeler üzerine soruşturma başlattı.

SORUŞTURMA ADLİ TIP RAPORUNA GÖRE DERİNLEŞECEK

Van Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen ve gizlilik kararı alınan soruşturmada, şu ana kadar bir şüphelinin olmadığı ve gözaltı yapılmadığı belirtildi. Lütfullah Tacik'in ölümünün ardından otopsisinin yapıldığı, adli tıp kurumundan gelecek rapora göre de kesin ölüm sebebinin belirleneceği, soruşturmanın da bu rapora göre derinleştirileceği kaydedildi. Savcılık, ölümün darptan gerçekleştiğinin belirlenmesi halinde, ifadeler doğrultusunda ismi geçen şüpheli varsa bunun soruşturmaya dahil edileceğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar