Afgan annenin yüzünü Türkiye güldürdü

Okuldan dönecek olan çocuğu için evde yiyecek hiçbir şeyi olmayan Afgan annenin yüzü Türkiye'den gönderilen yardım paketi ile güldü.

Google Haberlere Abone ol
Afgan annenin yüzünü Türkiye güldürdü

Son yılların en ağır kışını geçiren ve azalan çığlar sebebi ile aşırı sayıda bireyin hayatını kaybettiği Afganistan’a Cansuyu katkı eli uzattı. Derneğin katkı ekipleri yüzlerce aileye besin katkısı ulaştırırken bununla birlikte bir caminin de yapımına katkı sağladılar. Afganistan Dışişleri Bakanı ve Pençsir Valisi de Cansuyu’nun katkı çalışmalarına dahil oldu ve Türkiyeli hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler. Yardım çalışmaları esnasında karşılaşılan bir görünüm ise alıngan anlar yaşanmasına sebep oldu.

4 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRILDI

Son 30 senenin en şiddetli kışını yaşayan ve oldukça çok alanda azalan çığlar sebebi ile aşırı sayıda bireyin hayatını kaybettiği Afganistan’a Türkiye sahip çıktı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hesabına alana giden Dr. Atikullah, 500 aileye ve tahminen 3 ila 4 bin arasındaki kişiye katkı ulaştırdıklarını söyledi.  ve Pençsir Valisinin ve Afganistan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısının yanı dizi Afganistan Dışişleri Bakanının da çalışmalara destek verdiğini belirten Atikullah arasında şeker, çay, pirinç, fasulye, yağ, un ve süt tozundan oluşan acil katkı paketlerini süratli bir biçimde yardıma muhtaç bulunan kişilere verdiklerini söyledi.

BİR ANNENİN MUTLU ANLARI

Cansuyu Afganistan Yardımları Koordinatörü Abdullah Mesut Doğan da yaptığı değerlendirmede kamyonlara yükledikleri katkı malzemelerini dağıtırken aşırı duygusal anlar yaşadıklarını belirterek; “Gittiğimiz evlerden birinde aşırı muhtaç haldeki bir ablamızla karşılaştık. Evde yemek yapıcak hiç bir şey yokmuş ve çocuğu okuldan gelince ne yapacağını bilmiyormuş. Çocuğunu nasıl doyuracağını düşünürken kapının çaldığını ve ta Türkiye’den katkı paketinin geldiğini görünce dayanamayıp ağladı. Biz de orada Allah’ın ‘Er-Razzâk’ yani her varlığın rızkını verici ve ihtiyacını karşılayan vasfını bizatihi o ablamızla birlikte gittik” biçiminde konuştu.

Cansuyu ekipleri Afganistan’ın Celalabad kentinde ise bir caminin gereksinimi bulunan çimentoları satın alarak tamamlanmasına katkı sağladılar.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar