"Afetler yaşanmadan tedbir almalıyız"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG) Başkanı İsmail Karaaslan ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
"Afetler yaşanmadan tedbir almalıyız"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG) Başkanı İsmail Karaaslan ile beraberindeki heyeti kabul etti. Başkan Karaosmanoğlu, afetler yaşanmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

MAG Derneği Başkanı İsmail Karaaslan ile beraberindeki heyet, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu’na yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Karaaslan, özellikle Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Önleme Merkezi'in (KOSKEM) yaz aylarında boğulma vakalarının önlenmesinde çok önemli hizmetler yaptığını söyledi. Karaaslan, Başkan Karaosmanoğlu’na deprem, yangın ve diğer olası afetlerin önlenmesi ve bunlar anında yapılması gerekenlerle ilgili düzenlenen çalışmalara Büyükşehir’in verdiği katkılar nedeniyle teşekkür etti.

"DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAYALIM"

Kocaeli’nin bir deprem bölgesi olduğunu ve 17 Ağustos depreminden çok önemli dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Deprem gibi afetler kaçınılmazdır. Ancak tedbirlerimizi deprem gerçeğini bilerek almalıyız. Bu anlamda Kocaeli olarak 17 Ağustos öncesine göre çok ilerideyiz. Afetler yaşanmadan önce tedbir almak için çalışmalar yapmalıyız. Gönüllülük esasına göre gerçekleşen Mahalle Afet Gönüllülerimizin çalışmaları da çok önem taşıyor. Bu konularda halkımızı en iyi şekilde bilinçlendirmeliyiz.’’ ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar