AFAD'ın kısa film yarışmasında Kastamonu'dan iki film dereceye girdi

AFAD tarafından 'Afete Hazır Türkiye' adıyla başlatılan eğitim ve bilinçlendirme projesi kapsamında tüm üniversitelerin katılımına açık kısa film kampanyası düzenlendi. Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden iki...

Google Haberlere Abone ol
AFAD'ın kısa film yarışmasında Kastamonu'dan iki film dereceye girdi

AFAD tarafından 'Afete Hazır Türkiye' adıyla başlatılan eğitim ve bilinçlendirme projesi kapsamında tüm üniversitelerin katılımına açık kısa film kampanyası düzenlendi. Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden iki adet kısa film senaryosu dereceye girerek AFAD tarafından ödüllendirildi.

'Afete Hazır Türkiye' Eğitim ve Bilinçlendirme Kampanyası’nın Afete Hazır Gençler modülü kapsamında afet bilincinin artırılması için AFAD’ın yürüttüğü Kısa Film Destek Programı’nda hibe almaya hak kazanan senaryolar belli oldu. Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı iki ayrı film projesi desteklenmeye uygun görüldü.

İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Burak Çıplak ve Orçun Küçükseller’in 'Hayal Kavanozu' adlı projesi ve Gazetecilik Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Ali İlter Açıl’ın 'Asası Yoktur Çocukların' adlı kısa film projeleri, Türkiye genelinden 24 ildeki 36 üniversiteden toplam 62 kısa film projesi arasından seçildi.

Hibe desteği almaya hak kazanan kısa film projelerinin sahipleriyle AFAD Eğitim Merkezi’nde (AFADEM) iki günlük bir çalıştay yapıldı. 1-2 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan çalıştaya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Şakir Nergiz, K.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Eser Aygül ile dereceye giren senaryo sahibi öğrenciler katılarak sözleşme imzalandı.

Danışmanlığı Öğretim Görevlisi Eser Aygül tarafından gerçekleştirilen kısa film projeleri, ağustos ayı ortasında tamamlanarak büyük Marmara depreminin yıl dönümünde düzenlenecek galada gösterilecek. Aynı zamanda uygun bulunan filmler TRT kanallarında ve özel televizyon kanallarında yayın imkânı bulacak. CİHAN

Yorumlar