AFAD'dan 10 bin lira destek alacak 24 kısa film belirlendi

‘Afete Hazır Türkiye’ Eğitim ve Bilinçlendirme Kampanyası’nın, Afete Hazır Gençler modülü kapsamında Başbakanlık AFAD Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı tarafından yürütülen Afete Hazır Gençler Kısa Film Destek Programı’nda...

Google Haberlere Abone ol
AFAD'dan 10 bin lira destek alacak 24 kısa film belirlendi

‘Afete Hazır Türkiye’ Eğitim ve Bilinçlendirme Kampanyası’nın, Afete Hazır Gençler modülü kapsamında Başbakanlık AFAD Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı tarafından yürütülen Afete Hazır Gençler Kısa Film Destek Programı’nda hibe almaya hak kazanan senaryolar belli oldu. Hibe desteği için gönderilen kısa film projeleri, bağımsız uzmanlarca değerlendirilerek belirlendi. Değerlendirmelerde, taban puanı geçen ve üniversiteli gençlerin çekeceği 24 kısa film projesine 10 bin TL’ye kadar hibe desteği sunulacak.

Afetlerle mücadele konusunda toplumsal bilincin yükseltilmesi için ‘Afete Hazır Türkiye’ kampanyasını yürüten AFAD, bu kez gençlerle işbirliği yaptı. Afete Hazır Gençler Kısa Film Destek Programı’na, 24 ildeki 36 üniversiteden toplam 62 kısa film proje başvurusu geldi. Üniversite gençlerinin yaratıcılığı ve dinamizmiyle toplumun afetlere hazır olma bilincini artırmak için başlatılan programın başvuru süresi 10 Haziran 2014’te sona ermişti.

Değerlendirmeye alınan her bir kısa film projesi bağımsız iki uzman tarafından değerlendirildi. Yapılan inceleme sonucunda toplam 150 bin TL’lik program bütçesi, taban puanı 76’nın üzerinde bulunan 24 kısa film projesine dağıtıldı. Değerlendirme sonrası taban puanın altında kalan projeler ise hibe desteğinden yararlanamadı.

Hibe desteği almaya hak kazanan kısa film projelerinin sahipleriyle AFAD Eğitim Merkezi’nde (AFADEM) iki günlük bir çalıştay yapılacak. 1-2 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak çalıştayın ardından proje gruplarıyla sözleşme imzalanacak. Tespit edilen hibe destekleri, AFADEM’de düzenlenecek çalıştayın ardından katılımcı grupların hesaplarına aktarılacak.

Ağustos ayı ortasında tamamlanacak kısa filmler büyük Marmara Depremi’nin yıl dönümünde düzenlenecek galada gösterilecek, aynı zamanda uygun bulunan filmler TRT kanallarında ve özel televizyon kanallarında yayın imkanı bulacak.

DESTEK ALACAK KISA FİLMLER

AFAD Kısa Film Destek Programı kapsamında hibe desteği verilen projeler şunlar:

1- “Salıncaktaki Kız” Hasan Aksoy

2- “Beş Nokta Üç” Erkan Horzum

3- “İsimsiz Çocuklar” Süleyman Karaaslan

4- “Deprem Gerçeği" Faruk Yılancı

5- “Asası Yoktur Çocukların” Ali İlter Açıl

6- “Artçı Hayat” Abdülsamet Kırgız

7- “Zaman” Cansu Öksüz

8- “Medya sarsıntısı” Hikmet Gurur Samur

9- “Hayal Kavanozu” Burak Çıplak

10- “Hayat Devam ediyor” Ceyhun Çalık

11- “Tevekkül” Emre Öner

12- “Şah-Mat” Elif Büşra Göker

13- “Üç Yanlış Bir Can” Ali Kağan Kafa

14- “Deprem bir kısa film değildir” Hakan Altan

15- “Masal” Taha Yasin Güven

16- “Dikkat deprem” Harun Furkan Tökel

17- “Deprem Kolu” Mustafa Aslan

18- “Hayatamın Hatası” Tuncay Yüksel

19- “Babama Söz Verdim” Eda Nur Sırakaya

20- “AFAD Çocuk” Barış Demirci

21- “Van’ın Sızıntısı” Ferhat Çelik

22-“Sosyal deprem” Merve Daşğın

23- “Beyaz Baston” Erhan Us

24- “Panik” Laçin Nisbet

CİHAN

Yorumlar